Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ВиК-Благоевград незаконно дружество? Колко ще ни струва кубик вода утре?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:49 / 05.05.2011Коментари (0)786
© Blagoevgrad24.bg
Въпросът дали ВиК-Благоевград е законно дружество след, като е заличено от Камарата на строителите в България продължава да бъде актуален. И други питания към шефа г-н Божидар Спасов, са отправили членовете на УС на Гражданско сдружение ЕКИП-Благоевград. Сигналът разпратен до медиите Blagoevgrad24.bg публикува без промени и съкращения:

Ние, членовете на ГС ЕКИП, изразяваме своето сериозно притеснение за случващото се в монополното дружество за водоснабдяване на населението "Водоснабдяване и канализация" ЕООД-Благоевград. Поводът е обявения преди седмица от дружеството конкурс "Ремонт на ВиК мрежи и съоръжения, експлоатирани от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД-Благоевград, на територията на регионалните поделения Благоевград, Разлог и Гоце Делчев". Съгласно обявата ВиК е готово да даде 1 800 000 лв. на частна фирма, за да прави ремонтите на територията на 3-те общински центъра, вместо само да ги извършва. При това положение съвсем резонни са въпросите:

- защо ВиК не ползва собствената си техника и специалисти за тази дейност, която изпълнява от създаването си преди 20 години;

- дали тази огромна сума няма да бъде калкулирана в цената на водата, която всеки от нас плаща;

- планира ли управителят на дружеството Божидар Спасов съкращения на всички звена във ВиК, за чиято дейност търси друга фирма;

- планира ли Б. Спасов разпродажба на ненужната му вече техника;

- не е ли това опит от страна на Б. Спасов за умишлен фалит на държавното дружество?

Част от тези въпроси ГС ЕКИП ги зададе и постави на вниманието на обществеността и институциите, които би трябвало да имат отношение към проблема, в началото на годината. Тогава ВиК-Благоевград за пръв път сключи договор с частната фирма "Аври пласт" ЕООД за поддръжка на мрежата в община Белица, стойността на който беше 430 000 лв. До момента не е ясно как Спасов е избрал фирмата, чийто управител е Вангел Аврионов, и случайно ли е, че двамата бяха спонсори на ГЕРБ-Благоевград на парламентарните избори през 2009 г.

Веднага след сключването на договора с "Аври пласт" подадохме сигнал и за един още по-притесняващ факт - че от ноември 2010 г. ВиК-Благоевград е незаконно дружество, заличено от Камарата на строителите в България, и няма право да извършва никакви строителни, монтажни и ремонтни дейности. С подробностите запознахме благоевградската общественост, но вече 4 месеца РДНСК не е предприела нищо по проверка на сигнала ни.

Питаме отново: откъде Б. Спасов ще задели 1 800 000 лв., за да плати на Аврионов или друг спонсор на ГЕРБ да свърши работата на ВиК ЕООД Благоевград? И колко ще ни струва кубик вода утре?

УС на ГС ЕКИП          







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: