Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Внасят обвинение в блудство и разврат срещу бащата на насилвания Сашко
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:53 / 16.03.2011Коментари (0)285
©
Окръжната прокуратура в Благоевград ще внесе до дни обвинителен акт срещу бащата на 3-годишния Сашко - Костадин Тасев. Обвинението е за разврат и блудство.

Преди месеци Тасев бе обвинен за системно хомосексуално насилие. Новото обвинение по член 149 от Наказателния кодекс е за умишлен опит да проникне с полов орган в детето. Делото вече е по глава "Разврат".

Скандалът със Сашко започна през февруари миналата година, когато бащата Костадин бе обвинен в сексуално насилие над детето си. Тогава 2-годишният Сашко бе приет в "Пирогов" с разкъсвания на ануса, дебелото черво и пикочния мехур. След извършената последна 11-торна експертиза прокуратурата обвини Тасев в блудство.

Държавното обвинение твърди, че на 14 февруари 2010 година Костадин Тасев само се е опитал да прави секс със сина си, но до там не се е стигнало. На следващия ден е бръкнал с пръст в ануса на Сашко, за да удовлетвори сексуалното си желание. Това обявиха адвокатите на обвиняемия - Пламен Петков и Ирен Цветкова.

Лекарите и прокуратурата обаче не дават отговор на въпроса защо Тасев не е довършил опита си за сексуален акт. Според адвокатите е недопустимо в изготвянето на последната експертиза да участват лекари, които са лекували детето, тъй като те са дали оценка сами на себе си.

Те оспориха и някои от доказателствата по делото. На снимки, приложени към делото, се вижда как някой е пъхнал пръст в ануса на момченцето, но не се вижда лицето на детето, обясниха адвокатите.

Те смятат, че още от началото към бащата има тенденциозно отношение и на лекари, и на прокуратура. Подведен бил дори вътрешният министър Цветан Цветанов, че има безспорни доказателства за вината на Тасев.

За блудство с причиняване на тежка телесна повреда законът предвижда затвор от 5 до 20 години. Адвокатите обаче са убедени, че Сашко страда от тежко заболяване, което никой не иска да изследва. "Сашко още не е здрав, не е излекуван, а минаха година и 1 месец", аргументират се Петков и Цветкова.

Прокуратурата отхвърли техните искания за нови експертизи - психологична и психиатрична, както и патохистологична, която да се направи от гастроентеролози. Те ще искат събирането на нови доказателства и нови експертизи.

Защитниците ще започнат и кампания за набиране на средства за изследването и лечението на 3-годишния Сашко в чужбина, защото родителите му нямат пари.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: