Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Възпитаничка на Американския университет спечели президентски медал
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:49 / 12.04.2010Коментари (0)314
©
Студентката Аделина Павлова, завършваща АУБ с две специалности "Бизнес администрация" и "Европеистика", стана президентския медалист на випуск 2010 на Американския университет в България. Тя получи своята награда на ежегодната тържествена церемония, провела се вчера вечерта в АУБ.  Комисията присъди почетната награда на Аделина "поради не само високият й академичен успех, но и защото тя беше инициатор и организатор на кампанията срещи домашното насилие и трафика на хора, един от организаторите на тазгодишния успешен мюзикъл "Лак за коса", както на Екологичната седмица, която ще се проведе в края на м. април. Аделина Павлова олицетворява идеалите на американския стил на образование "liberal arts", който дава възможност на студентите да се развиват не само академично, но и извън класната стая. Един от критериите е студентът да бъде социално отговорен и да осъществява инициативи в полза на обществото".

Церемонията за отличаване на изявени студенти на АУБ е най-голямото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 143 студента бяха отличени в почетния списък на президента, а за да получат това признание те трябва да имат успех между 3.8 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра. Освен тях, студенти от различните специалности в АУБ бяха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото. В областта на икономиката награда получи Ивайло Василев, който е приет във Vanderbilt University, един от топ 20 университета в САЩ, където ще учи  в докторска програма. Молдовката Марина Чепразова пък беше отличена за своето прекрасно познание по български език, а Константин Чалбуров получи награда за принос към развитието на спорта в АУБ, защото инициира и организира първия по рода си турнир по американски футбол в България.

Почетен оратор на церемонията беше Деян Василев, випуск 1995, съосновател и понастоящем изпълнителен директор на софтуерната компания Eastisoft Inc. По време на обучението си в АУБ, Деян е бил три пъти президент на Студентското правителство. В своята реч той оприличи създаването на АУБ като събитие от ранга "черен лебед" - това са събития от изключително значение в човешката история, които се случват много рядко, не са предсказуеми и променят живота ни. Той се обърна към присъстващите студенти, казвайки: "Радвам се да видя, че духът и енергията на АУБ са се запазили през годините, както  и че студентите на АУБ продължават да се стремят да постигнат най-доброто". "Научете се да живеете с неочакваното и да мислите оригинално", завърши речта си Деян.

Близо 100 студента получиха признание на церемонията, сред които бяха и спечелилите стипендии, които АУБ дава на талантливи студенти. Раздадени бяха стипендиите на Райфайзенбанк, стипендия в чест на Филип Димитров, стипендия на президента на АУБ, стипендия "Замфиров", стипендия "Жан Протогеров" и много други.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: