Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Яне Янев: Кочев повлича със себе си и Хаджигаев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:35 / 14.07.2011Коментари (0)146
© Blagoevgrad24. bg
В Благоевград политическата система не функционира демократично, докарали са я дотам, че шефът на полицията Йордан Кочев и евентуалният кандидат на ГЕРБ за кмет Костадин Хаджигаев са като скачени съдове, обяви вчера в областния център на Пиринско лидерът на РЗС Яне Янев.

На Кочев рапортът за пенсиониране е връчен официално в Министерството на вътрешните работи, но по-големият проблем е, че повлича крак и дърпа със себе си надолу и Хаджигаев. Това ще доведе след себе си "ефекта на доминото", т.е. с отстраняването на Кочев, според нас от РЗС, ще се потвърди, че Хаджигаев няма да бъде номиниран за кандидат-кмет на ГЕРБ и заедно с това ще има и серийно производство на оставки поне на още петима директори на ключови структури в Благоевград, пророкува Янев.

Той се аргументира, че става въпрос за хора, които Хаджигаев е пробутал на възлови директорски постове през главата на Цветан Цветанов, който не могъл да преглътне това, че местен лидер не се е съобразил с него. Той обясни още, че проблемът на Хаджигаев е, че е създал собствено политическо акционерно дружество в Благоевград. Янев прогнозира, че предсказанието му ще се потвърди до две седмици.

Той обяви и кандидата на РЗС за кмет на Разлог - Благой Дункин, който на междинния вот преди две години се изправи срещу кандидата на ГЕРБ Красимир Герчев, победи го на първия тур и загуби под натиск на втория.

За мен г-н Дункин е олицетворение на гражданската съвест на жителите на Разлог и от малкото личности, които се осмелиха да тръгнат срещу милиционерския режим и безобразията на местната и националната власт. Нещо повече, смятам, че само и единствено Благой Дункин е в състояние да се пребори с разложкия феодал Любен Татарски, който е взел на концесия всички основни политически партии, обясни Янев.

Той отправи и лично предупреждение чрез медиите към вътрешния министър Цветан Цветанов:

Искам да предупредя Цецо Шлифера, че ако си позволи провокации срещу нашите кандидати за съветници, кметове на общини и села, ще съжалява, докато е жив!

Разлог е сред деветте общини в страната, които ще бъдат подложен на съзнателен мониторингов контрол от ЕС по време на изборите, уточни лидерът на РЗС. Той представи новия председател на общинската структура на партията в Разлог - главния архитект на Симитли Димитър Захариев, и новия областен координатор за Пиринско - финансиста Илия Славчев.

На журналистически въпрос дали за Благоевград допуска, че ГЕРБ може да припознае за кандидат-кмет Лазар Причкапов, Яне Янев бе категоричен:

Причкапов е политически динозавър, който беше недоразумение след 10 ноември 1989 г. отново да се появява в политическото пространство.

Яне Янев се обяви и за реформиране на настоящата Конституция, която действа вече 20 години и която не позволявала да се упражнява върху политиците адекватен граждански контрол.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: