Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ЮЗУ организира второ национално състезание по ИТ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:50 / 26.03.2010Коментари (0)431
© Blagoevgrad24.bg
НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ се провежда в Благоевград с организатори VII СОУ „Кузман Шапкарев"-Благоевград, РИО-Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски"-Благоевград и Община-Благоевград. Домакин на състезанието е VII СОУ „Кузман Шапкарев"-Благоевград, съобщават от пресцентъра на университета.

Цели на състезанието: - да се разширят и задълбочат практическите и приложните умения на учениците за компетентно използване на информационните технологии при решаване на проблеми от различен характер; - да се стимулира самостоятелното разучаване на непознат софтуер и работата с нови компютърни системи; - да се популяризират чрез тематиката забележителностите на страната през погледа на учениците; - да се насърчава създаването на авторски материали за Интернет пространството, в които се  засягат проблемите на младите хора; - да се популяризират най- красивите природни забележителности и туристичестки обекти на територията на страната в Интернет чрез съзаването на уеб сайтове ; - да се създава учебен софтуер с интердисциплинарен характер, който да се мултиплицира в обучението; -да се поощряват най-добре ппредставилите се ученици чрез предоставяне на възможност за прием във ВУЗ без конкурсен изпит при заемане на призово място.

ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ
ТЕХНОЛОГИИ се проведе през март 2009 година при домакинството на VII СОУ „Кузман Шапкарев" - Благоевград. Броят на участниците надхвърли очакванията на организаторите с рекордния брой от 105 проекта и със 149-те участници. Те се състезаваха в две възрастови  групи: V-VIII и IX-XII клас в направления  "Уеб дизайн", "Мултимедийни приложения" и "Интернет приложения". Темите на състезанието бяха: "Моят роден край - познат и непознат", "Моят свят в музика и образи" и "Човек е оцелял, защото се е смял".

Позитивната обстановка, компетентното жури и спокойната атмосфера допринесоха за успеха на състезанието. Добрите условия, осигурени  от домакините, позволиха на участниците да покажат своите възможности. Наградите бяха осигурени от спонсори, съпричастни към тематиката на състезанието: GALCHEV HOLDING, СЛАДЪК ДОМ, VIVATEL - BTK, OLIMPOS 99, MALDI 8, МЕРКУРИЙ-92 ООД, КАМАГ, ВЛАДИ ВЕС, CIELA. Отличени бяха най-добрите проекти по отделните направления.

Всички участници получиха грамоти за участие и предметни награди. ОТ 2010 ГОДИНА Е ВПИСАНО В КАЛЕНДАРА НА ДЕЙНОСТИТЕ НА СЪЮЗА НА МАТЕМАТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. Благодарение на активното съдействие на Ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски" Благоевград, състезанието добива мащабите на най-голямото по своя характер състезание в областта на ИТ. Съставът на журито - представители на реномирани висши учебни заведения, автори на учебници и учебни програми -
допринася за обективността и високото ниво на състезанието. В резултат на това интересът към Второто национално състезание, което ще се проведе по традиция в последната събота и неделя на март, е изключително голям. Благодарение на активната роля на експерта по ИТ инж. Василиса Павлова в РИО -Благоевград, то не само добива популярност в цялата страна, но и изработи ясен регламент и правила за участие. Община Благоевград като домакин и организатор на проявата дава своя принос за повишаване на авторитета му.

ВТОРОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ се организира от VІІ СОУ „Кузман Шапкарев" - Благоевград с активната подкрепа на РИО - Благоевград, ЮЗУ „Н. Рилски" - Благоевград и Община - Благоевград. Направленията за участие в състезанието са: 
-V-VIII клас - "Уеб сайт", "Мултимедийни приложения"
-IX-XII клас - "Уеб сайт", "Мултимедийни клипове", "Flash приложения" и "Интернет приложения". Проектите трябва да бъдат на тема: "Моят  роден край - познат и непознат", "Великите събития на ХХ век" , "Изкуството и моят свят"
и "Многоезична Европа". На отличените участници от 12. клас ЮЗУ „Н. Рилски" - Благоевград ще предложи прием в Университета.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: