Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Зам.-кметът официално откри обновената сграда на Общински Младежки дом
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:50 / 22.03.2011Коментари (0)208
©
Зам. кметът на Община Благоевград - арх. Георги Скрижовски и директорът на Младежки дом - Благоевград - Стоян Веселински  откриха днес обновената сграда на Общински младежки дом Благоевград, съобщават за Blagoevgrad24.bg от пресцентъра на общината. 

Основен приоритет на общинското ръководство е подобряването на условията за обучение и отглеждане на децата в Благоевград. Благоевград е единствената община в България, която през последните три години изцяло обнови образователната си инфраструктура. За да бъде Благоевград още по привлекателен за младите хора, ремонтирахме основно сградата на Младежки дом. Това е вторият от общо 6 -те  проекта, с които спечелихме финансиране по ОП "Регионално развитие"от началото на мандата. Общият обем на средствата от европейските фондове , привлечени от община Благоевград е 42  889 079 лв.

Към момента по сметките на община Благоевград от Европейските фондове са получени 19 001 505,89 лв. - това са суми за изпълнени от общината дейности по проектите, проверени задълбочено от министерствата, които управляват съответните програми. Това е категорично доказателство, че изпълняваме европейските си проекти в пълно съответствие с правилата и нормите на Европейския съюз,каза арх. Г. Скрижовски.

На церемонията присъстваха представители на общинска администрация, на културните институции в града, творческите състави към Младежки дом,  изпълнителите, общински съветници. За доброто настроение на гостите се погрижиха балет "Дъга", "Астра" и студио за поп и джаз пеене "Дрийм".Днес  в сградата се завърнаха и младежките състави, които 10 месеца ползваха помещения в училищата, Исторически музей, Драматичен театър, читалище "Н. Вапцаров", в кв. Вароша. От 26 март в обновената Ритуална зала в сградата на Младежки дом се завръщат и ритуалите по сключване на граждански брак, които по време на ремонта се изпълняваха на партерния етаж в сградата на общинска администрация.
Проектът, който изпълни община Благоевград е "Основен ремонт на Общински младежки дом и реконструкция на съществуващата дренажна система - Благоевград". Общата му стойност е 1 176 000 лева, финансира се по Оперативна програма ,,Регионално развитие" 2007-2013 г., Приоритетна ос 1:"Устойчиво и интегрирано градско развитие",Операция 1.1:"Социална инфраструктура", по схема BG161PO001/1.1-01/2007 "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали".
Общинският Младежки дом е открит през 1972 г. и се ремонтира основно за първи път.
В реконструкцията на сградата са вложени 852 852 лв. с ДДС. 162 000 лв. от тях за съобразена с най-новите изисквания на нормативната уредба пожаро-известителна система с гласово оповестяване.
Със средствата от Фонда за регионално развитие, спечелени от община Благоевград, сградата бе хидро- и топло- изолирана, подменена изцяло бе дограмата. Ремонтирани са всички помещения и зали, електрическата инсталация, системата за отопление, вентилация и климатизация на сградата. Подменени са осветителните тела. Бившата сладкарница и кухнята към нея на партера са преустроени в многофункционална зала за репетиции и спорт. Възстановен е плочника от варовикови плочи около сградата, английския двор. Монтирани са енергоспестяваща система с вторично използване на отпадната топлина за допълнително загряване на топлинни мощности за допълване на съществуващите котелни мощности, дренажни тръби за отводняване, нови улуци и водосточни тръби.
Строително - монтажните работи изпълни "Алекс строй" ООД. Надзора осъществи фирма "СЖС България" ЕООД.
 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: