Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Заплата бонус за работещите в ЮЗУ по случай 35-г. юбилей
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:14 / 11.10.2011Коментари (0)186
© Blagoevgrad24.bg
По една заплата като награда за лоялност и добра работа към институцията получават всички щатни служители и преподаватели в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград по повод 35-годишнината на най-голямото висше училище в Югозапада.

Решението на ректорския съвет вчера бе парафирано като заповед от ректора проф. Иван Мирчев, който обясни, че финансовото състояние на ЮЗУ е стабилно. Вероятно това заедно с официално записаната причина "конструктивен диалог през изминалите 4 г." са причините на заседание вчера управителният съвет на университетската структура на КНСБ да гласува единодушно решение синдикатът да даде подкрепата си за II мандат на ректора проф. Иван Мирчев на предстоящото на 19 октомври общо събрание за избор на ново ръководство.

Честванията на 35-годишнината стартираха в началото на годината, а кулминацията е насроченото в сряда тържествено събрание с концерт, на което се очаква да присъстват министър Сергей Игнатов и ректори на български и чуждестранни висши училища.

Бюджетът ни не е по-различен отпреди 2 години, орязването е с 6,2 млн. лв. за тази година, но успяваме да намерим резерви, бюджетът ни е консолидиран и 60% от приходите ни са собствени, като от европейски проекти на година усвояваме между 5 и 8 млн. лв., напомни ректорът.

Международно сътрудничество на ЮЗУ се изразява не в подписване на договор и приятелска вечеря, а в проектната работа, кметът на гр. Щип Зоран Алексов защити при нас дисертация, наш възпитаник е Анелия Ризова, директор на средно училище в Лондон, докторантът ни Коце Ванков е ръководител на IT лаборатория в Оксфорд, зам. министър в Афганистан и министър в Йемен също са бивши наши студенти, изброи проф. Иван Мирчев.

Вчера той се срещна с ректора на едноименния Югозападен университет в руския град Курск Сергей Емелянов, който обясни, че Югозападни университети има още и във Филипините, САЩ и Китай. Двамата шефове решиха догодина през май в гр. Курск да се създаде Асоциация на югозападните университети в света. Ректор Емелянов предложи българският и руски ЮЗУ да разработят съвместни бакалавърски и магистърски учебни програми, за да обменят студенти и преподаватели, като издават съвместни дипломи.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: