Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Започна пълната реконструкция на ул. "Славянска"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:05 / 27.02.2014Коментари (0)208
© Varna24.bg
Снимка Архив
Започна пълната рехабилитация на ул. "Славянска" в Благоевград. Това е поредният обект от програмата на кмета д-р Атанас Камбитов за обновяване на градската инфраструктура и създаване на условия за високо качество на живот в Благоевград. Строителните екипи и техниката вече работят по трасето. След ремонта на тротоарната настилка предстои пълна рехабилитация на участъка от ул. "Иван Михайлов" до ул. "Дойран".

Към настоящия момент се изграждат новите тротоари, като е предвидено и поставянето на нови дъждоприемни шахти, които да осигурят нормалното ползване на улицата дори при проливни дъждове. Инженерите предвиждат да се положи нов плътен слой асфалт по цялото продължение на въпросния участък, като на кръстовищата с другите улици ще бъде извършено "заустване" така че да не се нарушава целостта на пътната настилка.

Ремонтите дейности по улица "Славянска" се финансират по проект "Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград", който е на стойност 4 930 814 лева. Улицата е един от редицата обекти, който ще се ремонтират по същия проект, като срокът за завършване на рехабилитацията е 60 дни. Разчетите показват, че пълното преасфалтиране и новите тротоари ще струват 663 863 лева.

Проектът "Зелена и достъпна градска среда в Благоевград" включва изграждане и рехабилитация на ул. "Атон", ул. "Преслав" и нова велоалея, бул. "Пейо Яворов" и нова велоалея, ул. "Панайот Волов", ул. "Гемеджиите"и рехабилитация на ул. "Солунските атентатори". Проектът включва изграждане на велоалея от ул. "Броди" до ул. "Пейо Яворов", парк между ул. "Даме Груев" и река Бистрица в кв. 216 и изграждане на парк в ж.к. "Еленово - 1" - II етап.

Изпълнението на проекта ще допринесе за интегрираното и устойчиво развитие на Благоевград и утвърждаването му като градски център, предоставящ високо качество на живот, безопасна и уютна жизнена и работна среда, възможности за интеграция на гражданите в неравностойно положение, както и притегателен център за посетители и инвеститори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: