Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
3 години затвор за порно в хотела
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:40 / 16.02.2011Коментари (0)338
Внимавайте по време на пътешествия! Правилата за публично поведение в отделните страни са твърде различни. Гледането на порно-филми в хотелите в Израел например се наказва с до три години затвор. В италианското градче Еболи в региона Кампания пък целувка в колата може да ви излезе солено - 500 евро, предупреждава БГНЕС.

Ето и други куриозни закони от други държави:

Италия

Освен министър-председател, който често се забърква в скандали, Италия си има и няколко странни закона. В иначе консервативния Палермо на дамите е разрешено да красят плажовете с голи тела. На мъжете обаче е забранено. Като стана дума за плажове, градчето Ераклеа до Венеция забранява строенето на пясъчни замъци и разравянето на пясъка. На адриатическото крайбрежие в Равена пък плажуващите нямат право да заемат най-предните 200 метра от морската ивица. Във Венеция храненето на гълъбите на площада "Сан Марко" се наказва с глоба от 450 евро, а в Рим не толерират похапването на сандвичи насред улицата.

Франция

Ако използвате услугите на френските железници, също е редно да сдържате нагоните  си. Законът от 1910, забраняващ размяната на романтични целувки във влаковете или на територията на гарите, е все още в сила. А ако сте фермер в родината на Наполеон и притежавате прасе, не бива по никакъв начин да го кръщавате на името на великия император. Това се смята за оскърбление.

Англия

Обединеното Кралство, известно със своята пъб-култура, гарантира със закон благоприличието в ресторанти и кръчми. Заведенията са забранена територия за клиенти във видимо нетрезво състояние, а отправянето на сексуални покани към представителки на нежния пол накърнява националната гордост и се наказва с глоба до 180 евро или три месеца затвор. Залепването на пощенска марка с образа на кралицата с главата надолу също е забранено.

Израел

Както вече споменахме по-горе, гледането на порно-филми в израелските хотели е наказуемо и ако ви хванат, ви чакат до три години затвор. В Израел обаче не само любителите на киното, а дори и животните могат да попаднат под ударите на закона. На мечките е забранено да се разхождат по плажовете и да се къпят в морето.

САЩ

В страната на неограничените възможности много аспекти на обществения живот са регламентирани от закона. До скоро в Джорджия беше разрешено да отидете със заредено оръжие на църква. В слънчевия щат Флорида обаче на уличните музиканти е забранено да изпълняват репертоара си по бански. Алабама забранява шофирането с превръзка на окото, а в Тексас е забранено карането без чистачки. Законът не изисква наличието на предно стъкло, но чистачките са задължителни. В Илинойс пък ви задължават да носите поне долар в джоба си. В противен случай могат да ви затворят за скитничество. Щатът Индиана забранява да се возите в градския транспорт, да ходите на театър или кино, ако сте яли чесън по-малко от четири часа преди това. А за шумно хранене в Ню Джърси можете да се окажете зад решетките на местния затвор. На плажа Клиъруотър във Флорида пък са в сила цели дванадесет забрани. Просяци, сърфисти, животни и още много други нямат място там, забранена е и употребата на алкохол.

Гренада

На иначе толерантните и жизнелюбиви Кариби "цивилното" облекло е задължително. Разхождащите се по бански извън пределите на плажа се наказват с глоба до 200 евро.

Русия

При използването на кола под наем, освен на особеностите на натовареното движение по московските улици, шофьорите трябва да отделят внимание и на външния вид на автомобила. Ако колата е мръсна, ги чака глоба до 200 евро. Дефиниция за "чисто" и "мръсно" в закона обаче липсва.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: