Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
5 изпита делят Костадин Хаджигаев от висшето образование
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:35 / 02.02.2011Коментари (0)888
© Blagoevgrad24.bg
Председателят на Общинския съвет в Благоевград Костадин Хаджигаев стяга пътния си сак за пътуване до Габрово, където му остават само 5 изпита, преди да получи диплома за висше образование. Областният водач на ГЕРБ Хаджигаев завършва бакалавърска степен по специалността "Публична администрация" в Стопанския факултет на Габровския технически университет. Според академичната справка, издадена му от университета, от общо 39 изпита до момента председателят е взел 34 със среден успех над 4,50.

Проверка на в. "Струма" установи, че всичките оценки, получени до момента, са "Добър" /4/ или "Много добър" /5/. Тройки няма, но за цвят има пълна шестица, която Хаджигаев е получил по социална психология. В нея се изследват отношенията между хората и групите и е почти сигурно, че за отличния успех по тази дисциплина много му е помогнала работата му като шеф на 36 общински съветници от 9 политически групи и дърпането на конците в десетките структури на управляващата партия в Пиринско. Сред тях има доста междуличностни отношения и работата на председателя е да тушира евентуалните крамоли на база отлично познаване психиката на всеки един от колегите му.

Хаджигаев, който е и член на Националната комисия на ГЕРБ, оглавявана от премиера Б. Борисов, в която се "коват" най-важните решения за управление на страната, взема висшето си образование "на акорд" и по съкратената процедура, защото част от оценките му са признати от Пловдивския университет. Там той записа висше след връщането си от Германия, където работеше в строителството. По-късно ОбС председателят възстанови студентските си права и в момента е на път да финализира тази степен на образованието си с последен напън, който трябва да приключи на 2 февруари т.г., за когато е насрочен последният му изпит.

Още когато станах председател на ОбС, приятели от ЮЗУ "Н. Рилски" в Благоевград ми предложиха да завърша висше при тях, но отказах, защото знаех, че тази диплома ще се приеме с недоверие от обществеността - неизбежно някой щеше да каже, че са ми дали даром дипломата, защото съм лидер на управляващата партия, довери пред "Струма" К. Хаджигаев.

Започнатото за втори път висше образование не е прецедент в живота на Хаджигаев - на два пъти той е завършил и средното си образование. Първият път е бил до III курс в Строителния техникум на Благоевград, когато го изхвърлят като враг на народа и като непълнолетен започва работа в Домостроителния комбинат и се дипломира доста по-късно.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: