Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако гълъб кацне на терасата ви - какво е поверието?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:09 / 18.06.2024Коментари (1)948
©
Гълъбите, освен че са символ на мир и надежда, са също така и обект на различни поверия. Какво означава, ако гълъб кацне на вашата тераса? В тази статия ще разгледаме различни ситуации, свързани с появата на гълъб и какви послания може да носят тези крилати гости.

Гълъб върху перваз на прозорец

Ако видите гълъб върху перваза на прозорец, не се плашете. Според суеверните хора, такава поява на птица може да предвещава лоши известия. Но по-добре е да наблюдавате поведението на гълъба. Ако е спокоен, неговото посещение не вещае нищо лошо. Не го прогонвайте, а го нахранете. Поверието гласи, че щом храним гълъби, произнасяме мълчалива молитва за починали роднини. Когато птицата кълве зърната или хляба, тя прави поклони за починалите, което ни пречиства от грехове.

Гълъбът влиза през прозореца

В случай че гълъб влети през прозореца с клонка в човката си, очаквайте добри новини. Това символизира скорошно събитие, което ще измени живота ви към по-добро. Гълъбите и другите птици са твърде срамежливи и не влизат просто така в жилище с хора. Клончето в човката символизира позитивно събитие като приятна среща, писмо или запознанство.

Гълъб на балкон

Ако гълъб кацне на балкона ви, постои малко и отлети, очаквайте важни новини. Легендата гласи, че душите на починали близки във вид на гълъби идват при роднините си, за да ги уведомят за предстоящи промени в живота. Това може да бъде сигнал за предстоящи събития или важни новини, които ще променят ежедневието ви.

Гълъбът оставя перо на перваза на прозорец

Ако върху прозореца ви кацне гълъб и после забележите перо, останало след него на перваза, не го изхвърляйте. Гълъбът е Божията птица и неслучайно решава да ви остави подобен "подарък“. Скрийте перцето над входната врата, то ще пази вашия дом от всякакви злини. Можете също така да превърнете перото в личен талисман и да го носите винаги със себе си. Най-добър такъв амулет е перото от бял гълъб.

Суеверията, свързани с гълъбите, предлагат вълнуващ поглед към начина, по който хората интерпретират появата на тези птици в живота си. Независимо дали вярвате в тези знаци или не, срещата с гълъб може да бъде повод за размисъл и благодарност. Нека се наслаждаваме на красивите моменти, които тези символични птици ни предоставят, и да запазим малките подаръци, които може да оставят след себе си, като знаци на надежда и защита, пише actualno.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поверието, е че ще дойдат и други и ще ви осерат терасата. Вече направо не мога да ги понасям, аболютно навсякъде са. Популацията им е изключително голяма.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Лято 2024
Бюджет 2024
50-ото Народно събрание
Местни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: