ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако искате да впечатлите гостите си в новогодишната нощ, изпробвайте любимата рецепта на един от най-известните готвачи у нас | ||||||
| ||||||
Печената пуйка за мен е едно основно, което винаги стои на празничната трапеза, и не само на Коледа по принцип, но нека да кажем, че на Коледа винаги е там. Ако искате нещо впечатляващо разбира се за новогодишна трапеза, печената пуйка е с портокал и мед е перфектният избор. Това каза пред "Фокус" шеф Станислав Иванов. Ето и необходимите продукти за рецептата: една цяла пуйка около два-три килограма два портокала – единият е за сок, а единият е за пълнеж 3 супени лъжици мед 2 супени лъжици соев сос 1 супена лъжица балсамов оцет 2 скилидки чесън, смачкани разбира се чаена лъжица мащерка сол и черен пипер на вкус една ябълка - за пълнежа. "Начинът на приготвяне е много лесен и започваме с подготовката на пуйката. Измиваме пуйката добре и подсушаваме с кухненска хартия. Натриваме вътре и отвън със сол и черен пипер, а за пълнеж нарязваме един портокал и ябълка на четвъртинки. Поставяме ги вътре в пуйката за допълнителен аромат и за сос сместа", разяснява Станислав. "Маринатата, тя е също толкова елементарна", категоричен е шеф-готвачът. Ето как да я приготвим: В купа смесваме сок на един портокал, мед, соевия сос, балсамовия оцет, чесъна и мащерката. Намазваме обилно с половината от марината и оставяме да се овкуси поне за един час в хладилника. "Печенето е на 180°. Поставяме пуйката в тава, покриваме с фолио и печем около два часа, като на всеки 30 минути намазване с останалата част от марината. Махаме фолиото и последните 30 минути, за да получим златиста хрупкава кожа. Сервираме и поставяме в центъра на празничната трапеза украсена с резени портокали и свежи зелени подправки", дава ни още насоки шеф Иванов. "Искам само да вметна в тази рецепта, че това ястие се съчетава чудесно с чаша вино, пенливо шампанско, което е идеално за посрещане и на Новата година", заключва той. |
Още по темата: | общо новини по темата: 360 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
В Англия и Шотландия отменят новогодишни тържества заради лошото време
12:10 / 31.12.2024
Важните детайли за пенсиите през 2025 година
14:23 / 01.01.2025
Румен Драганов: Българите търсят лукс и ходят в хотели с повече звезди
09:02 / 31.12.2024
Вкусна питка за Нова година
08:56 / 31.12.2024
Вражди за паркиране в Кюстендил
10:56 / 31.12.2024
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: