Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако искате да впечатлите гостите си в новогодишната нощ, изпробвайте любимата рецепта на един от най-известните готвачи у нас
Автор: Илиана Пенова 09:00 / 30.12.2024Коментари (0)541
©
Нова година е едно дълго чакано събитие за всички. Много хора предпочитат да пътуват някъде или да прекарат празника в любимо заведение. Пред тези, които са избрали комфорта на дома, или пък вила в планината стои въпросът какво да приготвят за празничната нощ. Ако сте избрали да бъдете домакини за посрещането на 2025-та година и се чудите как да впечатлите гостите си с нещо вкусно и разнообразно, ви препоръчваме да изпробвате рецептата за пуйка с портокал и мед на един от най-известните у нас готвачи шеф Станислав Иванов, които е и победител Hell's Kitchen 5. 

Печената пуйка за мен е едно основно, което винаги стои на празничната трапеза, и не само на Коледа по принцип, но нека да кажем, че на Коледа винаги е там. Ако искате нещо впечатляващо разбира се за новогодишна трапеза, печената пуйка е с портокал и мед е перфектният избор. Това каза пред "Фокус" шеф Станислав Иванов.

Ето и необходимите продукти за рецептата: 

една цяла пуйка около два-три килограма

два портокала – единият е за сок, а единият е за пълнеж

3 супени лъжици мед

2 супени лъжици соев сос

1 супена лъжица балсамов оцет

2 скилидки чесън, смачкани разбира се

чаена лъжица мащерка

сол и черен пипер на вкус

една ябълка - за пълнежа.

"Начинът на приготвяне е много лесен и започваме с подготовката на пуйката. Измиваме пуйката добре и подсушаваме с кухненска хартия. Натриваме вътре и отвън със сол и черен пипер, а за пълнеж нарязваме един портокал и ябълка на четвъртинки. Поставяме ги вътре в пуйката за допълнителен аромат и за сос сместа", разяснява Станислав. 

"Маринатата, тя е също толкова елементарна", категоричен е шеф-готвачът. 

Ето как да я приготвим: 

В купа смесваме сок на един портокал, мед, соевия сос, балсамовия оцет, чесъна и мащерката. Намазваме обилно с половината от марината и оставяме да се овкуси поне за един час в хладилника.

"Печенето е на 180°. Поставяме пуйката в тава, покриваме с фолио и печем около два часа, като на всеки 30 минути намазване с останалата част от марината. Махаме фолиото и последните 30 минути, за да получим златиста хрупкава кожа. Сервираме и поставяме в центъра на празничната трапеза украсена с резени  портокали и свежи зелени подправки", дава ни още насоки шеф Иванов.

"Искам само да вметна в тази рецепта, че това ястие се съчетава чудесно с чаша вино, пенливо шампанско, което е идеално за посрещане и на Новата година", заключва той.

Още по темата: общо новини по темата: 360
02.01.2025 »
02.01.2025 »
02.01.2025 »
02.01.2025 »
02.01.2025 »
02.01.2025 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: