Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако сте родени през есента, ви очакват дълголетие и академични висоти
©
Раждането на бебе през есента носи не само нов живот, но и редица любопитни аспекти, свързани с характера, здравето и развитието на тези малчугани. Науката показва, че сезонът, в който човек се ражда, може да има дългосрочно влияние върху живота му. Есенните бебета, родени между септември и ноември, имат свои уникални особености, които ги отличават. Ето десет интересни факта за децата, родени през есента.

1. По-голям шанс за дълголетие

Според проучване хората, родени през есента, имат по-голям шанс да доживеят до 100 години в сравнение с тези родени през други сезони. Една от теориите е, че есенните бебета са изложени на по-малко сезонни инфекции и заболявания по време на първите месеци от живота си, което може да допринесе за по-добро здраве и дълголетие, пише Puls.bg.

2. Тенденция за добри академични постижения

Децата, родени през есента обикновено са сред най-възрастните в учебния клас. Това често им дава предимство в образованието, тъй като те имат малко повече време да развият когнитивните и социални умения преди да започнат училище. Някои изследвания показват, че есенните бебета имат по-добри академични постижения в сравнение с връстниците си.

3. По-здравословно тегло при раждане

Проучвания показват, че бебетата, родени през есента, често имат по-здравословно тегло при раждането в сравнение с бебетата, родени през лятото или зимата. Това може да се дължи на факта, че бременността им се развива през топлите летни месеци, когато бъдещите майки са по-активни и консумират по-балансирана диета.

4. Повишена склонност към алергии

Интересен факт е, че есенните бебета могат да бъдат по-податливи на алергии, особено сезонни такива. Проучване показва, че децата, родени през есента имат по-голям шанс да развият алергии към полени и прахови акари, поради излагането на по-високи нива на алергени през първите месеци от живота си.

5. По-голяма вероятност да бъдат спортисти

Може би е изненадващо, но проучвания показват, че есенните бебета са по-склонни да се занимават активно със спорт. Хората, родени през септември, октомври и ноември, по-често се насочват към спортни кариери и имат предимство в атлетични състезания.

6. По-добро емоционално здраве

Храта, родени през есента са по-малко склонни към депресия и промени в настроението в сравнение с родените през зимата и пролетта. Това може да се дължи на факта, че те получават повече естествена светлина по време на критичния период на развитие през първите месеци от живота си.

7. Възможни влияния върху характера

Сезонът на раждане може да има влияние върху темперамента на човек. Есенните бебета често се описват като спокойни, аналитични и уравновесени. Според психолози те са по-склонни да проявяват стабилност и логика, което може да се дължи на баланс между светлина и тъмнина през този период на годината.

8. По-висока имунна система

Децата, родени през есента, може да имат по-силна имунна система. През първите месеци от живота си, те са изложени на сезонни вируси и бактерии, което помага на техния организъм да се справи с бъдещи инфекции по-ефективно. Освен това, есенните бебета имат достъп до пресни сезонни храни чрез майчиното мляко или храната, която приемат в по-късен етап, което също допринася за тяхното здраве.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: