Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Артисти на плаж в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:25 / 05.07.2010Коментари (0)248
© Blagoevgrad24.bg
Артистите са във ваканция, но най-светското място у нас не е на Черноморието, а в Банско. Там от 1 до 7 юли театърът е не само в афиша на местния летен фестивал, а навсякъде през деня из живописните улички на планинското градче.

Организатори на феста са община Банско и хотел "Роял Тауърс", чийто съсобственик е Богомил Бонев. Съпругата му Нона Йотова е двигател на форума. Хотелът бе сред най-пострадалите от придошлите води на река Глазне през май и бе възстановен дни преди старта на арт събитията.

От 5 дни курортът буквално е препълнен с артистични гости. Голямата звезда на форума е Татяна Лолова, която тази вечер на сцената на читалището ще изиграе моноспектакъла си "Дуенде".

Марта Вачкова, Катето Евро, Владо Пенев са сред най-шумните гости на Банско. Веселят се до късно след полунощ и е чудно как сутрин първи лягат край басейна. И вечерта, и през деня край тях сред гръмотевичен смях ехти... една народна песен. Случайно дочутата в Банско мелодия, която ги е обсебила, гласи: "Болна съм, ни мъ канете..."

Когато някой попита Владо Пенев как е, той започва да пее "Болна съм..." Безразлична към смешките на възрастните е щерката на Марта - Рада, която чати на лаптопа под сянката на чадъра. Синът на Мария Сапунджиева също не прихваща от смеха край известната си майка.

Зуека и Нина са в Банско със своята дъщеря Девина, Татяна Лолова е с внука си, Катето Евро чака сина си Александър Кадиев, който има роли в два спектакъла на финала на фестивала.

Освен звездата Лолова, за която е ангажиран апартамент в хотел "Кемпински", най-голямо внимание получава бременната Александра Сърчаджиева, която е в Банско заедно с Иван Ласкин. Тя също се пече край басейна, както и Нона Йотова, която вече мечтае да направи догодина и "Малък сезон" на сцената до басейна.

Богомил Бонев се грижи за прищевките на артистите, почти всеки ден той води групи на разходки с автомобили по забележителностите наоколо. Всички искат да видят църквата в близкото село Добърско. Там през 1614 г. майстор Илия е създал прочутите фрески на Христос, като според мнозина Спасителят е нарисуван в космическа ракета.

В двора на църквата е целебното изворче, където през 1014 г. ослепените самуилови воини получават облекчение от раните си. Колеги се пошегуваха с Мария Сапунджиева, която игра на фестивала сляпото момиче Моли Суини, а за играта си получи "Аскеер" тази година, да внимава и да не пие вода от извора.

Някои артисти решиха да обикалят Банско с велосипеди. Проф. Здравко Митков пък бе привлечен от друг спорт - близо до градчето се намират игрищата на "Пирин голф".
"Дошла съм на ски и театър", шегува се Татяна Лолова, която пристигна два дни преди своето представление. Грандамата на родната сатира предизвиква интерес навсякъде, където мине.

Вечерта, когато отиде на спектакъла "Шинел" на Зуека и Нина, край входа на читалището се образува тълпа. Всеки искаше да се снима с Лолова и тя, усмихната до уши, не отказваше. "Добре! Аз с това си изкарвам парите, 10 лв. на снимка!," гръмогласно се шегуваше актрисата.

Бурен бе успехът на 18-годишния "Шинел" на Нина и Зуека в събота вечерта. Залата бе претъпкана, а на финала зрителите станаха на крака и аплодираха артистите над 10 минути. Всичките им колеги минаха след това край масата им в ресторанта, за да споделят колко ги е впечатлила изобретателната игра на семейния дует.

 До днес в Банско бяха показани "Тайният живот на мисис Уайлд", "Моли Суини", "Дребни брачни престъпления". На 6 и 7 юни предстоят два спектакъла на театър "Зад канала" - "Перла" и "Дама Пика".

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: