Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Авери на Джордж Майкъл идват в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:25 / 03.08.2010Коментари (0)406
© Blagoevgrad24.bg
Карлос Херкулес, барабанистът на Джордж Майкъл, Леона Луис и Кристина Агилера, може би ще забие с Деси Тенекеджиева в Банско. Двамата са се запознали в Лондон и актрисата певица веднага е изкушила екзотичния чаровник с бг проекти. Другият световен музикант, който може би ще се появи по идея на младата дама в полите на Пирин, е китаристът Грейъм Кърнс, който също свири с Джордж Майкъл и други международни знаменитости.

Деси ще представи албума си Crazy butterfly на започващото в събота поредно издание на джаз феста. С нея излизат трима елитни мъже и професионалисти - Калин Вельов, Боби Вълчев и Мишо Йосифов.

Всъщност стартът на безкрайния празник е с джаз барбекю с "Дикси бенд Тетевен" на откритата сцена в "Роял тауърс", хотела на Богомил Бонев и Нона Йотова. В късния следобeд на седми август е джаз кафето с "Александров рагтайм бенд", а вечерта е посветена на Леа Иванова. Хитове на великата мадама ще изпълни Мери Танева в компанията на "Тони Златанов бенд". Триото на Миколай Тшаска здраво ще забие точно преди Тенекеджиева и нейните хора.

В неделя на обяд програмата е същата, а вечерта е голямото откриване на площада с Биг бенда на БНР с гост солист Бианка Моралес и диригент Янко Миладинов. След Антонио Флинта квартет от Италия ще настъпи големият час с Йълдъз Ибрахимова. Изключителната певица е подготвила невероятно разнообразен сет.

В понеделник вечерта очакваната изненада са израелците от Tango рroject quartet и британците от "Инкогнито" - една от най-успешните формации през последните 20 години, която се прочу със своя ейсид джаз, микс от ар-ен-би, соул, фънк и блус. Във вторник под звездите на Банско излиза самият Милчо Левиев.
Сред най-най-най е и Соломон Бърк.

Кралят на рок-ен-соула, както наричат вокалиста, е хедлайнър на централния площад "Н.Й. Вапцаров" на 11 август - след чешкия "Петрa Ерней квартет" и германците "Сайд Степс". Гуруто е у нас в рамките на турнето "Year Оf Тhe Dream Love", което стартира в Япония през май. Европейската обиколка на знаменития американец минава през Испания, Италия, Англия, Германия, Норвегия, Белгия, Сърбия, България и Швейцария до края на август. Тя е посветена на премиерния диск на Бърк "Nothing's Impossible", който се появи през април.

"Гостът е над 250 килограма. Затова се наложи да разбием една стена в банята на хотелската му стая, иначе няма как да влезе вътре, твърде едрогабаритен е. Благодаря за разбирането, което прояви управата на хотел "Кемпински", обясни директорът на фестивала д-р Емил Илиев.

Обявеният за най-добър соул певец за всички времена, който тази година навърши 70, пристига със собствена лимузина от Гърция. Сред изискванията му са 100 рози на сцената. Той идва с екип от 16 души, между които четири беквокалистки и подсилена ритъм секция.

Соломон Бърк има милиони фенове по цял свят. Притежава "Грами", почитан е от най-големите артисти на нашето време, присъства в "Rock Аnd Roll Hall Оf Fame", музей в Охайо, САЩ, посветен на историята на рокендрола и личностите с най-голямо влияние в развитието на музикалната индустрия.

Личните истории на Бърк са уникални. Той е роден на 21 март 1940 във Филаделфия, Пенсилвания, в една от стаите над църквата "United Praying Band The House Оf God For All People" под звуците на църковния бенд. "Единственото нещо, което не знам, е на кой тон съм изплакал, когато съм дошъл на този свят!", казва Бърк, който съчетава своите разнообразни музикални увлечения с ролята си на духовен водач в храма.

Започва кариерата си като проповедник, а скоро след това става водещ на радиошоу за соул музика. "Ролинг стоунс" правят версия по неговата "Everybody Needs Somebody To Love". Четвърт век по-късно звучи във филма "The Blues Brothers". Всъщност Дон Гибсън композира прочутото парче "I Can't Stop Lovin' You" за Соломон Бърк, а не за покойния вече Рей Чарлз. През 2000 година Соломон пее във Ватикана. Оттогава участва в коледните празненства на "Сан Пиетро".

Папа Йоан Павел Втори е един от най-големите му почитатели, както и неговият наследник - папа Бенедикт ХVI.
В албума му "Don't Give Up On Me" от 2003-та звучат парчета, писани специално за него от Боб Дилън, Брайън Уилсън, Ван Морисън, Елвис Костело и Том Уейтс. А дуетът му с Дзукеро Diavolo In Me е суперхит. През 2006-а кани за поредния си диск, "Nashville", легендарните Емилу Харис, Доли Партън, Пати Грифин, Джилиън Уелч и Пати Лавлес.

Бърк е баща на 21 деца - 14 дъщери и 7 синове, а броят на внуците му е 90.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: