Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Чай от кори от нар: Вашето ново тайно оръжие за оптимално здраве
©
Вие сте любител на чая, който започва деня с димна чаша радост? Ако е така, време е да подобрите играта си на чай с нов вълнуващ обрат — чай от кори от нар. Да, правилно прочетохте. Тази напитка се приготвя от сушени кори от нарове. Плодът е известен не само със своя вкус, но и с невероятните ползи за здравето, които предоставя. И познайте какво? Обелките също са много силни. Съвременните изследвания хвърлят светлина върху техните терапевтични качества, потвърждавайки вековната мъдрост за техните лечебни сили.

Ползите от нара

Наровете се отличават със сладко-кисел вкус с плътна, жизнена червена кожа. Въпреки че самата кора е негодна за консумация, тя съдържа стотици вкусни семена, които могат да се консумират сурови или добавени към салати, мюсли, хумус и различни ястия. Почитани заради ползите си за здравето, наровете са богати на антиоксиданти, които според последните проучвания могат да помогнат за защита на здравето на сърцето.

Как да си направим чай от кората на нар?

Метод 1: Сложете две чаши вода да заври в тенджера и разбъркайте половин чаша сушени кори от нар. Накиснете за четири до пет минути. Изсипете през цедка и се насладете на топло.

Метод 2: Добавете черен или зелен чай и кори от нар към врящата вода. След четири до пет минути накисване, прецедете.

Нека открием 5 ползи за здравето от чая от кората на нар и защо това трябва да стане вашият нов ежедневен ритуал, предлага News18:

Намалява хроничните заболявания

Богати на хранителни вещества, корите от нар имат потенциала да намалят рисковите фактори за дългосрочни здравословни проблеми като диабет и сърдечни заболявания. Според проучвания пилингът има силно противовъзпалително действие и може да понижи кръвната захар и холестерола при хора със затлъстяване и наднормено тегло, когато се приема като добавка.

Подпомага здравето на костите

Екстрактите от кора на нар помагат за предотвратяване загубата на костна маса и насърчават регенерацията на нова костна тъкан, тъй като са богати на основни минерали и биоактивни вещества. Чаят от кората на нар намалява риска от остеопороза и фрактури на костите при жени след менопауза, което го прави полезна напитка. Освен това корите, богати на флавоноиди, полифеноли и танини, подобряват здравето на костите, когато се използват като хранителна добавка.

Подобрява болното гърло

Екстрактът от кората на нар е известен със способността си да лекува кашлица и настинки. За да успокоите болното гърло, смесете екстракта на прах с вода и чай. Антибактериалните свойства на хидроалкохолния екстракт от кора на нар също помагат за облекчаване на кашлицата и болките в гърлото.

Подпомага храносмилането

Традиционната медицина исторически е използвала кората от нар за лечение на различни храносмилателни проблеми, особено диария и други стомашно-чревни заболявания. Танините, открити в кората, имат стягащи качества, които могат да помогнат за стягане на тъканите и намаляване на чревното възпаление. Чаят от кората на нар може да подобри храносмилането, да поддържа по-балансирана чревна флора и да облекчи симптоми като подуване на корема, диария или повръщане.

Облекчава кожни проблеми

 

Богати на полифеноли и мощни антиоксиданти, корите от нар са широко признати със способността си да лекуват хиперпигментация, състояние на кожата, характеризиращо се с тъмни петна. Редовната употреба на екстракти от кора на нар във вашия чай може да намали хиперпигментацията, без да причинява неблагоприятни ефекти. Този богат на антиоксиданти екстракт помага за предотвратяване на акне и оставя кожата гладка и блестяща.

Чаят от кората на нар е много полезен и е известно, че предлага няколко предимства за здравето. Тъй като проучванията за ползите за здравето от кората на нар продължават, този чай е готов да стане по-популярен като мощно естествено лекарство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
България и Войната в Украйна
Почина Лиъм Пейн
Издирват майка на две деца от София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: