Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Диетолог: Никога не комбинирайте сиренето с тези продукти!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:02 / 03.11.2024Коментари (0)916
©
Яденето на сирене с определени продукти може да бъде вредно, предупреждават диетологът д-р Наталия Балан. Тя споделя кои продукти не се препоръчва да се комбинират със сирене. Сред тях са наденица, алкохол, сладкиши и цитрусови плодове.

С какво не трябва да ядете сирене?

"Първо, не можете да комбинирате сирене с наденица. И двете храни са с високо съдържание на мазнини. Яденето на сирене с наденица уврежда панкреаса и допринася за развитието на атеросклероза.

Второ, не трябва да комбинирате сирене с алкохол; възможни са проблеми с храносмилането. По същата причина не се препоръчва да ядете сирене със сладкиши", казва диетологът.

Освен това експертът по хранене не препоръчва комбинирането на сирене с цитрусови плодове. Киселината, която съдържат, може да доведе до омекване на сиренето.

Ползи от сиренето

Сиренето съдържа най-важния минерален елемент - калций, който ни е необходим за здравето на костната система, кожата, косата, ноктите и други органи.

Освен калций, сиренето е богато и на минерали като фосфор, цинк, селен, калий и натрий. Фосфорът спомага за по-доброто усвояване на калция. А това е допълнителен принос за укрепване на зъбите и костната система.

Сиренето е и източник на витамини, необходими за правилния метаболизъм и доброто здраве. Витамини в сиренето - A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, PP, K.

Разгледжаният продукт съдържа полезни лактобацили, а това е най-важният фактор за имунитета и храносмилането.

Освен това гамата от закваски, използвани в производството на сирене, е много широка и може би дори по-интересна, отколкото при ферментиралите млечни продукти.

По този начин Маасдам и Ементал съдържат пропионови бактерии, които помагат за намаляване на нивата на холестерола в кръвта; предотвратяват развитието на анемия, сърдечно-съдови и онкологични патологии; защита на организма от бактериални, гъбични и вирусни инфекции.

Синята и бялата плесен в сирената са гъбички от рода Penicillium (съответно рокефорти и кандидум), пише zdrave.to. В процеса на своя живот те отделят вещества, които потискат развитието на вредните бактерии, като по този начин помагат на организма ни да устои на инфекциите.

Освен това сините сирена съдържат повишено количество аминокиселина триптофан и витамини от група В, които имат положителен ефект върху нервната система, а също така спомагат за поддържане на кожата в добро състояние.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: