Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Домакинство: Помолих изкуствения интелект да ми помогне с вечерята. Толкова много ми помогна!
©
Преди да стане баща преди три години, Джонатан имаше много слаби умения за планиране на храненето, когато ставаше въпрос за готвене за себе си и съпругата си Фара.

"Всъщност бях доста педантичен с това и имах много време, за да го направя ефективно, но след като имахме деца, ни липсваше време и стана хаотично", разказва бащата на две деца от Мелбърн, на възраст три и седем месеца, пред New York Post.

"Планирането на храненето беше изключително сложно и времето за приготвяне още повече ме затрудняваше.

По-рано тази година Джонатан и Фара, които и двамата работят на пълен работен ден, решиха да оптимизират седмичния си списък със задължения, като поръчаха кутия с плодове и зеленчуци с доставка до дома от компания, чиито източници произвеждат и които супермаркетите иначе биха отхвърлили поради техните несъвършенства.

Но с промяната в домакинството им 39-годишния баща реши да намери напълно нов начин да изхранва семейството си – използвайки изкуствен интелект, по-специално ChatGPT .

Изкуственият интелект да помогне с вечерята промени играта

Въпреки че може да изглежда като плашеща техническа задача, която да се изпълнява всяка седмица, Джонатан – който използва изкуствен интелект за всичко – от помощ в работата си като учител по естествени науки в гимназията до измисляне на нови занаятчийски дейности за малкото си дете – казва, че технологията е много лесен за използване.

"Вие просто въвеждате съставките и количеството, което искате да използвате, като например това, което има в кутията със зеленчуци, и също така споменавам основните продукти, които искам да изплозвам, и това е цялата информация, от която се нуждае, за да представи доста добри идеи за вечери за една седмица," казва той.

"Можете да бъдете толкова конкретни или толкова неясни, колкото желаете, но открих с проба и грешка, колкото повече информация въвеждате, толкова по-добър е резултатът.“

ChatGPT дори предлага предложения за ястия, които не съдържат яйца и ядки, за да се погрижат за алергиите на най-голямото дете на Джонатан.

"Вие просто добавяте това изискване, а пък ние добавяме неща, които не обичаме да ядем, така че наистина отговаря на вашите нужди и вкусове", обяснява той.

Най-добрата част, смята той, е, че целият процес за създаване на план за хранене за цяла седмица отнема само няколко минути и спестява пари на семейството.

"Преди въвеждах зеленчуците ръчно, но сега има нова функция, при която можете да ги снимате и тя ще създаде ястия от това, което ще спести още повече време", възхищава се бащата.

Цялата история на чатовете се запазва (или може да бъде изтрита), така че Джонатан може да се върне към предишни рецепти, ако семейството му реши да яде нещо различно от това, което ChatGPT е предложил за този ден.

Още по темата: общо новини по темата: 7
13.09.2024 »
13.09.2024 »
06.09.2024 »
14.08.2024 »
06.08.2024 »
06.08.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: