Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Едно много нестандартно, но вкусно решение за Нукулденската ви трапеза
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:44 / 04.12.2024Коментари (0)203
©
Ако искате трапезата ви да изненада гостите с по-нестандартни предложения за Никулден изпробвйте тази рецепта.

Съставки за рибни такос

Риба: Използваме тилапия в тази рецепта, но всяка бяла риба става за рибни такос. Можете също така да използвате треска, камбала, махи махи или скобар.

Подправка за риба: Рибата получава своя пикантен вкус от подправено брашно, направено с универсално брашно, подправка за тако , сол и черен пипер.

Масло от рапица:  Препоръчвам да използвате масло от рапица (едно от най-добрите масла за пържене ). Има висока точка на дим и неутрален вкус. При по-висока температура ще придаде на външността на рибата хубава хрупкава коричка, като същевременно ще запази вътрешността на рибата маслена и влажна.

Царевични тортили: Царевичните тортили са традиционният избор за рибни такос, но можете лесно да ги замените с брашнени тортили . За едно наистина специално изживяване, направете царевични тортили от нулата (те са много по-лесни за правене, отколкото си мислите!).

Слама за рибни такос: Обличаме сместа от зелева салата с кремообразен, остър дресинг, направен от майонеза, заквасена сметана, сок от лайм, мед, сол и черен пипер. Първо направете сламата; има по-добър вкус, ако има поне 30 минути, за да се смесят вкусовете му, пише tasteofhome.com.

Плънки за рибно тако: Завършете тази рецепта за тако с риба, като добавите любимите си топинги за тако , като нарязано авокадо, резенчета лайм, заквасена сметана, салса, нарязани на кубчета домати, кориандър, натрошено сирене Cotija, тънко нарязани репички, нарязани халапеньо и нарязан на кубчета червен лук.

В голяма купа разбийте заедно майонезата, заквасената сметана, сока от лайм, меда, солта и черния пипер, докато се комбинират. Разбъркайте сместа за зелева салата. Покрийте и охладете сламата за поне 30 минути.

Стъпка 2: Гответе рибата

В плитка чиния смесете брашното, подправката за тако, сол и черен пипер. Добавете рибата и я намажете леко от всяка страна.

Загрейте голям тиган на средно висока температура. Отърсете излишното покритие и поставете рибата в тигана. Гответе, докато рибата леко покафенее, две до три минути на страна.

След като се свари, нарежете рибата на хапки.

Съвет на редактора:  Внимавайте да не препълните тигана или рибата ще се задуши, вместо да стане хрупкава по краищата. Може да се наложи да готвите рибата на партиди.

Запечете царевичните тортили в сух горещ тиган, докато покафенеят леко, една до две минути от всяка страна.

Напълнете всяка тортила с тилапия и отгоре я намажете със слама. Добавете незадължителни гарнитури, ако желаете. Сервирайте рибните такос веднага.

Още по темата: общо новини по темата: 13
04.12.2024 »
04.12.2024 »
04.12.2024 »
04.12.2024 »
03.12.2024 »
02.12.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
51-ото Народно събрание
Студентски празник
Зима 2024/2025 г.
България в еврозоната
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: