Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Енчев отива в Банско завинаги
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:55 / 12.11.2011Коментари (0)285
Заминавам да живея в Банско със семейството си, отсича Георги Енчев от известния рап дует "Румънеца и Енчев". Идеята да се премести за постоянно със съпругата си Цвети и двамата им невръстни синове се появила в мислите му преди 3 години. Първият наследник на Енчев е на 4 години, ходи на детска градина в столицата, носи неговото име Георги, но всички в семейството на галено го наричат Гого. Вторият син на Георги Енчев - Александър, когото близките наричат Сашко, ще навърши 2 години през март 2012 г. Още през идния месец обаче малчуганът ще тръгне на детска ясла в Банско.

Съпругата на Енчев - Цвети е родена през 1979 г. в Москва. Живее в руската столица до 10-ата си годишнина, когато след развода между родителите й се мести да живее в Разград, а баща й и брат й остават в Русия. 13-годишна губи майка си, която е покосена от рак. Грижите за нея поема баба й Цветанка. По-късно губи баща си и брат си. На 17 години Цвети идва да учи в София, където живее и до днес. Завършва руска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и след дипломирането си работи 5 години като стюардеса. Слиза от борда на самолетите заради първата си бременност. Казва, че работата й липсва. Въпреки това е с ясното съзнание, че няма да се върне никога, заради двете си деца.

Омъжена е за Енчев от 9 септември 2007 г.

Живот завинаги в Банско първоначално бил една романтична мечта, която на пръв поглед изглеждала невъзможна, неосъществима и абсурдна. Поне по думите на близките на семейството, с които те споделяли от време на време идеята за Банко - постоянен град за живеене на младото семейство. Преди обаче да стигне до осъществяването на мечтата си, Енчев минал през две силни доказателства, че изборът му да смени столицата с курортното планинско градче е правилен.

Първото доказателство било запознанството със световноизвестната дискозвезда Хадуей Румънеца и Енчев от години били почитатели на певеца и го поканили, като организирали концертите му преди 2 години в България. Така рап певците завързали приятелства с Хадуей. Той разказал на Енчев, че през зимата живее в курортното градче Кицбюел, което е най-луксозният и известен курорт в Швейцарските Алпи, а през лятото обитава къща на брега на морето в Монако.

Хадуей, за когото няма бариери и е широко скроен човек, излишно е да казвам, че и до днес е рекламно лице на "Хюго Бос", на "Пепси", живее съвсем семпъл и спокоен живот въпреки световната си слава, признава Георги Енчев.

Второто доказателство, че изборът му да избяга от столицата и да продължи живота в малко курортно планинско градче е правилен, дошло през лятото. Румънеца и Енчев гостували един месец през август на обучение за млади обещаващи лидери в Сиатъл, САЩ. Там ни преподаваха позитивно мислене и ни провокираха да си поставяме големи цели, като обясняваха, че човешкият мозък е слуга и щом получи голяма цел, той започва да работи за осъществяването й, разказва Георги Енчев.

А мотивите да се спре на Банско според самия Енчев са много.

"В Банско има достатъчно детски градини, обновени, уютни и пълни с играчки. Там има всичко, което можеш като родител да поискаш за детето си - чист въздух, вкусна храна и отношение към живота и света, които са пълни с благородство Българщината се е запазила през годините и е основна ценност, там всичко се прави най-вече под мотото "С България напред". Там и приятелството е ценност", на един дъх споделя Георги Енчев.

После малко с тъга разказва, че ако изпадне в беда, въпреки че през последните 14 години е звезда, има много познати в София, където живее от студент, не се сеща на кого да звънне. Ако звънна на приятелите от Банско, сигурен съм, че ще се отзоват веднага, простичко обяснява певецът.

Настоява, че основните човешки ценности, които осмислят живота на всеки човек, в големия град са загубени. И като калкулирам трите часа на вятъра всеки ден в трафика, като ги умножа по 365-те дни в годината, а ако пък сметна загубените часове за 5 или 15 г., разбирам чистата загуба, която е за сметка на времето, което бих могъл да прекарам в игри със синовете ми, разказва Енчев. Той като всеки жител на неуредената българска столица признава, че всекидневието му минава в срещи по часове, за които непрекъснато закъснява, и това го уморява.

Енчев настоява, че планинското градче с неговата позитивна среда е правилното място за отглеждане и възпитание на деца. Безплатните тенис и футболни игрища, които ползват малчуганите в Банско, и разположените по върховете на планината писти от световна величина също са натежали при вземането на решението родителите да сменят столицата с Банско.

Самият факт, че момчетата ми могат спокойно да играят на улицата, също говори много, отсича Енчев.

Той разказва, че в Банско няма наркотици. Там всички жители се познавали и никой не търгувал с опиати. Престъпност пак нямало по същите причини.

Георги Енчев харесвал и позитивната енергия, която туристите от цял свят носели в града. Когато човек отива на почивка, се зарежда с позитивни мисли и цялото градче излъчва позитивизъм, споделя певецът. По негови думи през зимата Банско бил отворен прозорец към света. Като студент първокурсник Георги Енчев за първи път стъпил на 8 декември в Банско. През годините разказва, че е натрупал доста приятелства с хора от целия свят, пак оттам. Запознах се с една дама в Банско, която е директор на световна корпорация и станахме приятели, кога мога да я срещна иначе в София, пита певецът.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: