Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето ги най-обсъжданите сарми тази година - не ги пропускайте на трапезата утре
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:29 / 23.12.2024Коментари (0)432
©
Това са най-обсъжданите сарми тази година. Лучените сарми, които са традиционна българска рецепта, се оказаха доста обсъждани в социалните мрежи. Те напълно завладяха ТикТок, където различни хора показват как приготвят интересната рецепта. Ето я и нея: 



Ще ви трябват:

8-10 големи глави лук

500 г кайма (смес свинска и телешка)

1 ч.ч. ориз

1 средно голям морков, най-добре настърган

1 глава лук, ситно нарязана

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. чубрица

Сол на вкус

Олио за готвене

Начин на приготвяне:

Стъпка 1- Подготовка на луковите листа: Обелете главите лук и отрежете горната и долната част. Поставете ги в тенджера с вряща подсолена вода и ги варете за около 10-15 минути, докато омекнат леко. Извадете лука и го оставете да се охлади. Внимателно разделете слоевете, за да получите отделни "листа“ за сармите.

Стъпка 2- Приготвяне на плънката: В тиган загрейте олио и запържете ситно нарязания лук и настъргания морков. После добавете каймата и гответе, докато промени цвета си, като разбърквате, за да се раздроби на малки парченца. Добавете ориза и гответе още няколко минути, докато стане "стъклен“. Прибавете обавете доматеното пюре, червения и черния пипер, чубрицата и сол на вкус. Разбъркайте добре и гответе още 2-3 минути.

Стъпка 3- Завиване на сармите: Вземете един луков лист и поставете в него 1-2 чаени лъжички от плънката. Завийте внимателно, като първо прегънете страничните краища навътре, а след това навийте на руло. Повторете процеса с останалите лукови листа и плънка.

Стъпка 4- Готвене: Подредете сармите плътно в тенджера или гювеч, като ги нареждате с отвора надолу, за да не се развият по време на готвене. Залейте с вода, докато почти покрие сармите, и добавете малко олио. Поставете чиния или тежест върху сармите, за да ги задържите на място. Гответе на слаб огън за около 40-50 минути, докато оризът и лукът са напълно сготвени.

И последно сервирането: Поднесете сармите топли, като по желание можете да ги залеете с кисело мляко или сос по избор. 

И бързо и лесно имате една по-различна рецепта за сарми тази година!

Още по темата: общо новини по темата: 259
25.12.2024 »
25.12.2024 »
25.12.2024 »
25.12.2024 »
25.12.2024 »
25.12.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
Коледно-новогодишни празници 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: