Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето колко получава принц Уилям 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:01 / 24.07.2024Коментари (0)1237
©
Принц Уилям е получил зашеметяващите 30 милиона долара в сметката си за първата година като управител на херцогство Корнуол - титла и имот, които той наследи, след като баща му, крал Чарлз, се възкачи на трона. 

Херцогство Корнуол публикува своя интегриран годишен отчет на 24 юли, разкривайки разпределим излишък от 23.6 милиона паунда (30.4 милиона долара) за финансовата 2023-2024 година. Това е първата пълна година, в която принц Уилям управлява имението. Тази сума покрива официалните, благотворителните и личните разходи на престолонаследника, Кейт Мидълтън и трите им деца. Това предаде tialoto.bg. 

Като работещ член на кралското семейство, 42-годишният принц на Уелс не получава традиционни доходи. Вместо това годишните му разходи се покриват до голяма степен от херцогство Корнуол. Имението е създадено от крал Едуард III през 1337 година с цел да осигурява средства за наследника на трона. То е настойност над 1 милиард долара, обхваща 130 000 акра в 23 окръга на Англия и Уелс и включва земя, ферми, къщи и други активи за издръжка на наследника и семейството му. 

Предполага се, че Уилям плаща данък общ доход върху цялата спечелена сума, която получава от херцогство Корнуол след изваждане на разходите за домакинство, които не са посочени в доклада. 

Когато крал Чарлз се възкачи на трона през 2022 година, принц Уилям се превърна в херцог на Корнуол и глава на херцогството. След смъртта на кралица Елизабет кралски източник сподели, че престолонаследникът "се потапя напълно" в ролята си на глава на херцогство Корнуол. Той е направил няколко посещения в имението, откакто го наследи, включително едно вечерно пътуване през май, когато посети мястото на иновативния жилищен проект на Херцогство Корнуол, насочен към справяне с бездомността в Нюкуей.

Докладът също така подчертава актуализациите на покровителствата на Уилям, включително промяна в ролята му във Футболната асоциация.

Отдаден футболен фен, Уилям сега ще служи като патрон на ФА, позиция, която преди това е заемала неговата баба, кралица Елизабет. Уилям беше президент на ФА от 2006 г. Промяната отразява старшата му роля като принц на Уелс.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Замърсяване на река Струма
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: