ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Фермер: Внимавам какво консумират животните. Ако качеството на храната не е достатъчно добро, няма да получим желания резултат в млякото | ||||||
| ||||||
Семейството ми отдавна се занимава с животновъдство. Моите баба и дядо са имали животни, били са подвижни пастири, саракацани. Професията премина към баща ми, а през 2014 г. решихме да направим следващата стъпка - да се насочим към производството на сирене, опаковайки нашите продукти под собствена марка, споделя Димос, който е завършил млечното училище в Янина. Любовта на младия мъж към животните е в кръвта му. От ранна възраст той проявява своята ангажираност към тях. Между 2010-2012 г. семейството му започва да проучва възможността за обработка на млякото. С насърчението на родителите ми постъпих млечното училище в Янина, спомня си Димос. По същото време родителите ми бяха започнали да създават фабриката за сирене, бавно започнаха преработката и когато се върнах от млекопреработвателното училище, поех производството на сирене, допълва той. Знанията, които е получил, докато е учил в Млечното училище в Янина, са били ценни и са му позволили да придобие техники, които отличават неговите продукти. "Поддържам връзка и с преподавателите и знам, че ако имам проблем мога да се обърна към тях за насоки. Докато бях там, разбрах, че те не ни възприемат само като ученици, а като семейство", подчертава той. Семейството на Димос отглежда 400 алпийски кози и 100 асафски овце от подобрена порода. Добитото прясно мляко се филтрира автоматично и се транспортира по тръби до фабриката за козе сирене, където започва преработката му. Сиренето е по традиционна рецепта, но в асортимента се откриват и различни варианти - с лют пипер, риган, по-малко сол и др. "Вторият продукт, който произвеждаме, е овчето кисело мляко, което също е по традиционна рецепта. Нашите продукти се рекламират в избрани магазини и магазини за деликатеси в цялата префектура Еврос, както и в цялата страна, където ни потърсят", споделя младият животновъд. Подчертавайки важността на производството на качествени продукти, той допълва, че произвежда 80% от фуража за животните. Той включва царевица, пшеница, слънчоглед и органична детелина. "По този начин ние знаем какво точно консумират животните, защото ако качеството на храната не е добро, освен че животното може да претърпи много щети, то няма да ви даде желания резултат в млякото", категоричен е Димос. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Мъж и малолетно момиче пострадаха при пожар в Благоевград
11:12 / 19.11.2024
Преслава с голямо признание
09:19 / 19.11.2024
Кралица Камила каза последно сбогом
10:31 / 19.11.2024
Нова надежда за Сашка Васева
09:44 / 19.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: