
ЗАРЕЖДАНЕ...
Грешките, които да не допускаме, при готвене на паста | ||||||
| ||||||
Разбира се, най-добре я приготвят в Италия, като спазват някои стриктни правила, които хората от други части на света често пренебрегват. Ето грешките, които да не допускаме, при готвене на паста: Измиване на сварената паста Ето това може да хвърли в ужас всеки италианец. Целта на подобно действие обикновено е да се отмие излишната скорбяла. На пазара обаче има достатъчно качествени марки паста, които не го изискват. Освен това в доста рецепти, като Сacio e pepe например, се използва именно част от водата, в която е варена пастата. Прекалено много чесън "Доматеният сос трябва да има вкус на домати, а не на чесън", казва Ева Сантатида от YouTube канала Pasta Grammar. Затова не бива да прекаляваме с броя на скилидките. Прекалено малко зехтин Той кара сосът към пастата да стане като емулсия - гладък и нежен, и да полепне по-добре по самата паста. Некачествени продукти Ако искаме качествено ястие, трябва да ползваме качествени продукти - няма две мнения по въпроса. Затова не бива да пестим нито от марката паста, която купуваме, нито от зехтина. Пармезан на всичко Редица популярни италиански храни, които може да сме пробвали на различни места по света с пармезан отгоре, в Италия се сервират без твърдото сирене. Такива са пицата, брускетите, както и всички видове паста с риба и морски дарове. Преварена паста Неслучайно италианците са измислили термина al dente - пастата трябва да почти сварена, но не съвсем, когато я добавяме към соса. Така тя поема по-добре ароматите му, докато се досготвя с него, пишат HuffPost, пише lifestyle.bg. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg