Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
И листата на ябълката са полезни за здравето, ето за какво помагат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:23 / 29.08.2024Коментари (0)936
©
"Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“, гласи една популярна поговорка. Но не само ябълките имат толкова добри ползи. Дори листата са богати на фибри, така необходими за храносмилателната система. В средните ябълкови листа има почти 6 грама фибри, които са категоризирани като разтворими и ферментиращи, което е от съществено значение за тялото.

По-долу изброяваме всички ползи за здравето от чая от ябълкови листа. В този списък има подробна информация за това кои заболявания облекчава ябълковият чай и как можете да се възползвате от него.

За диабет, черен дроб и холестерол

Хората, които консумират поне една ябълка на ден, са по-малко склонни да развият диабет, отколкото тези, които никога не ядат ябълки. Разтворимите фибри, открити в ябълките, се свързват с мазнините, натрупани в червата, и по този начин понижават нивата на холестерола в цялото тяло.

Компонентите на ябълковите листа се борят с холестерола, който има тенденция да се концентрира в лигавицата на артериите.

Ако страдате от диария или запек, фибрите в ябълковите листа могат да ви помогнат. Те могат да абсорбира течности в дебелото черво или да стимулират изпражненията чрез стимулиране на движенията на червата. Ябълковите листа са ефективни при намаляване на хемороидите.

Ако искате да регулирате теглото си или да подобрите здравето си, фибрите не трябва да липсват. Храните с високо съдържание на фибри ще ви помогнат да се почувствате по-сити без прекалено много калории. Ябълковите листа и самите ябълки са една от най-добрите храни, които можете да ядете за прочистване на черния дроб.

Ябълката е добра за почистване на устата от лоши бактерии, но не може да замени четката за зъби. Въпреки това, ако дъвчете листа от ябълка, ще стимулирате производството на слюнка в устата си, което предпазва зъбите ви от множество бактерии.

Ябълковият чай предпазва от болестта на Алцхаймер и смекчава ефектите от стареенето върху мозъка. Проучванията доказват, че тези, които консумират плодове и здравословни храни, са по-защитени от болестта на Паркинсон. Опасно заболяване, което засяга мозъка и произвеждащите допамин нервни клетки.

Богати на антиоксиданти

Ябълковите листа съдържат антиоксидант, наречен кверцетин, който според проучвания подобрява, укрепва и защитава имунната система, особено в трудни времена.

Антиоксидантите са вещества, които се борят с болестите. Учените смятат, че тези вещества лекуват уврежданията, причинени от окисляване, и подобряват нормалната клетъчна активност. Хранителните ползи, които получавате от консумацията на ябълкови листа, са огромни. Смята се, че листата лекуват затлъстяване, артрит, бронхиална астма, но също така предпазват от някои видове рак и други хронични заболявания.

Проучванията са доказали, че децата, които редовно ядат ябълкови листа, са по-малко склонни да страдат от астма или други респираторни проблеми, отколкото тези, които рядко консумират ябълки или техните листа.

Антиоксидантите помагат за транспортирането на кислород до белите дробове. Това повишава издръжливостта и устойчивостта на организма при физически натоварвания.

Здраве на костите, зрението и кожата

Ябълковите листа са богати на калций, една от основните съставки, която помага за здравината на костите и зъбите. Храните, богати на калций, ви помагат да избегнете заболявания като остеопороза.

Ябълковите листа съдържат много витамин А, който подобрява зрението при децата, дори през нощта.

Ябълковите листа подхранват и озаряват кожата. Разделете листо наполовина и нанесете екстракта му върху кожата, докато листата изсъхнат. Смелете ябълковите листа, смесете с млечна сметана и нанесете върху лицето.

Ябълкови листа могат да се поставят под очите срещу тъмни кръгове или подпухналост. Можете да използвате две лъжици листа от ябълка с пюре от сварени картофи и да намажете проблемните зони под очите. Изплакнете го след няколко минути с топла вода, пише actualno.com. Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: