ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Идея си нямате какво прави маринованият чесън, не са ви нужни пробиотици – направете си ги сами | ||||||
| ||||||
Маринованият чесън е интересно предложение за хора, които искат да си помогнат с този естествен антибиотик, но не харесват парещия му вкус и мирис, който чесънът оставя в устата, пише actualno. Маринованият чесън запазва своите полезни за здравето свойства и е много по-мек на вкус и е лишен от характерна миризма. Маринованият чесън може да се консумира като добавка към основни ястия, сандвичи, сосове и салати. Маринован чесън - защо си струва да го ядете? Ползите от чесъна не трябва да се представят на никого - той се счита за естествен антибиотик, който помага при лечението на инфекции и възпаления. Редовното му хранене също има положителен ефект върху нашия имунитет. От друга страна мариноването на чесън дава двойна полза – благодарение на процеса на ферментация става естествен пробиотик, който регулира работата на червата, а освен това се грижи за нашата бактериална флора. Маринован чесън - свойства - Укрепва имунитета - Предотвратява вирусни инфекции на дихателната система - антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства - Бори се с паразити като острици, тении и кръгли червеи - Подпомага борбата срещу настинки и грип - Укрепва сърдечносъдовата система, предпазва от инфаркти и инсулти - Той премахва токсините от тялото - Подпомага храносмилането - Предотвратява образуването на газове - Възстановява бактериалната микрофлора - Бори се с атеросклерозата - Понижава кръвното налягане - Има противораков ефект - Той предотвратява стареенето на тялото, тъй като се бори със свободните радикали Маринован чесън - състав - Флавоноидни съединения - Етерични масла, богати на сулфиди и алицин - Аминокиселини - Сапонини - Захари - Слузни съединения - Витамини: В1, В2, РР, витамин С, провитамин А - Минерални соли, вкл. калий, калций, магнезий - Редки микроелементи: кобалт, хром, никел Маринован чесън - как да го направя? Мариноването на чесън е много просто, много прилича на мариноване на краставици. Дори съставките, които слагаме в буркана са подобни. Съставки: - 1 литър вода - 10 глави чесън - 1 супена лъжица сол - корен от хрян - бахар |
Още по темата: | общо новини по темата: 11947 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1992 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Таксиметровите шофьори от Благоевград също се вдигнаха на протест
12:25 / 20.11.2024
Безопасен ли е креатинът за тялото ни?
17:29 / 20.11.2024
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: