ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има го във всяка кухня, но не предполагахме какви са ползите от него | ||||||
| ||||||
Умерената му консумация може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар и стабилизиране на метаболизма, което е особено важно за хора с диабет и проблеми с теглото. Тази храна съдържа разтворими фибри, които помагат за подобряване на храносмилането и предотвратяване на запек. Тя е лесно смилаем източник на въглехидрати, който се отличава с ниско съдържание на мазнини. Яденето на бял ориз също може да има положителен ефект върху здравето на кожата. Богат е на витамини и минерали като витамин Е и селен, той помага за поддържане на хидратацията и еластичността на кожата, като я прави мека и гладка. Редовната консумация на тази храна може да намали риска от развитие на редица заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и диабет, съобщава изданието, позовавайки се на изследвания. Това се дължи на способността му да подобрява метаболитните процеси и да доставя на организма полезни хранителни вещества. Други ползи от белия ориз Той допринася за нормалното функциониране на мозъка и нервната система. В същото време не съдържа абсолютно никакви вредни мазнини, холестерол и натрий и следователно е неразделна част от балансирана диета. Той е богат на устойчиво нишесте, което достига до червата несмляно. Това, от своя страна, насърчава растежа на полезните бактерии, необходими за нормалната чревна функция. Като продукт с ниско съдържание на натрий, се счита за най-добрата храна за хора, страдащи от високо кръвно налягане и хипертония - това важи особено за по-възрастните мъже и жени. Оризът също може да се похвали с голямо количество неразтворими фибри, които могат да предпазят тялото от много видове рак. Изданието отбелязва, че именно тези неразтворими фибри са жизненоважни за защитата на тялото от ракови клетки. Коментираната храна се счита за ефективно лекарство за лечение на дизентерия и има мощен диуретичен ефект. В Китай се използва за лечение на стомашни заболявания и проблеми с храносмилането, както и проблеми с апетита, тъй като е известно, че оризът силно повишава апетита. Но в Индия оризовата каша се използва като ефективен мехлем за охлаждане на възпалената повърхност на кожата. Оризът е изключително полезна храна за възрастните мъже и жени. Пълнозърнестият вариант съдържа високи нива на невротрансмитери и други хранителни вещества, които значително намаляват риска от появата на болестта на Алцхаймер. Освен това тази храна има мощни антиоксидантни свойства, които помагат за укрепване на сърдечно-съдовата система чрез намаляване на нивата на холестерола в тялото, пише actualno.com. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: