Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има ли желание, има и начин! Българка развива успешен бизнес с хляб в чужбина и печели награди!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:39 / 04.06.2023Коментари (0)484
© NOVA
Икономическата криза във Великобритания удря сериозно малкия бизнес в страната. Всеки втори предприемач казва, че може да се наложи да спре работа през тази година заради рекордната инфлация и твърде високите цени на енергийните източници. На всеки 90 дни през изминалата година са фалирали над 100 000 компании, което е с 8% повече от предходната 2021 г. Най-сериозен риск има за фирмите в градовете Манчестър и Шефилд, които са разположени в по-бедната северна част на Острова. Точно там обаче през последните кризисни години една българка развива успешен бизнес и дори печели награда за него.

Ирина Русева е бивш служител на една от световните финансови компании, а сега - майстор на хляб с жива закваска.

"Работех като мениджър 12 години - откакто дойдох в Англия. Мисля, че това, което научих там, до голяма степен ми помогна да направя бизнеса ми по този начин, по който той е в момента", споделя тя пред NOVA. 

Промяната идва по време на пандемията. След като публикувала снимки на хляба си във Facebook, поръчките завалели. Наложило се да меси с бебе на гръб, а продукцията разнася на колело. Здравословният хляб и екологичният начин, по който го доставя, правят впечатление на бранша и той ѝ дава наградата "Герой на хляба на Северозапада“.

"Правя по около 450-500 хляба на месец, т.е. малко повече от 100 на седмица и да – всичкият хляб се доставя с колело. Аз самата разнасям хляба. Познавам повечето си клиенти и те ме познават. Много рядко в днешни дни можем да купим нещо, познавайки човека, който го е направил, и от който идва. И аз мисля, че това създава една още по-близка връзка с моите клиенти и затова хората купуват от мен", казва Ирина.

Оказало се, че българката е трето поколение хлебар. Дядото на баща ѝ бил фурнаджия в селската фурна. След това чичо ѝ и братовчедите ѝ също работели в местната фурна. Ирина обаче строи своя в двора на английския си дом, тъй като кухнята ѝ вече се оказва тясна за разрастващия се бизнес.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина Лиъм Пейн
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
51-ото Народно събрание
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: