Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да не размразяваме месо? Има няколко особености
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:41 / 27.10.2024Коментари (0)1145
©
Размразяването на месо е дейност, която може да изглежда тривиална, но всъщност зад нея се крият значителни рискове. Експертите предупреждават: неправилните методи за размразяване могат да доведат до загуба на качеството на продукта и, още по-лошо, до хранително отравяне.

Най-честите грешки включват поставянето на месото върху радиатора.

Този бърз метод може да доведе до опасно повишаване на температурата, което благоприятства растежа на бактериите (прочетете също: Къпем се всеки ден, но никой не мие тази част от тялото си и има само един начин да я почистите добре). 

Не по-малко рисковано е да оставите месо на кухненския плот за една нощ. Въпреки че това може да изглежда удобно, то създава идеални условия за бактерии, които могат да доведат до отравяне. Размразяването в гореща вода може да има подобни ефекти, което допълнително води до загуба на хранителна стойност и може да доведе до частично сваряване на месото отвън.

Експертите подчертават, че най-безопасният начин е месото да се размразява в хладилник.

Въпреки че това е бавен метод, може да отнеме до няколко дни, но свежда до минимум риска от растеж на бактерии. Като алтернатива, размразяването в студена вода може да бъде ефективно, при условие че месото е плътно затворено в торба и водата се сменя редовно.

В спешни случаи можете да използвате микровълнова печка, но само ако предстои месото да бъде незабавно термично обработено. За предотвратяване на отравяния е от решаващо значение и поддържането на свежестта на месото, правилното му съхранение и хигиена. Месото трябва да се купува в края на пазаруването и да се съхранява в отделно чекмедже в хладилника. Също така е важно да измиете добре инструментите и кухненските повърхности, които са влезли в контакт със суровия продукт, предава zajenata.bg.

Нека не забравяме, че правилната обработка на месото не само предпазва нашето здраве, но и ни позволява да се насладим на пълния вкус на приготвените ястия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Никулден 2024 година
51-ото Народно събрание
Бойни спортове
Влизането на България в Шенген
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: