Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво да направим с остатъците от коледната трапеза?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:21 / 27.12.2024Коментари (0)481
©
Всяка година си повтаряме, че трябва да пазаруваме по-малко, но не удържаме на изкушението и обикновено в края на декември хладилникът не може да се затвори от всякакъв род купички, в които има по нещо останало.

Обичайно след обилната коледна трапеза остава много недоизядена храна, която се чудим какво да правим - да я съхраним за следващите дни, да я изхвърлим и т.н.

Ето няколко практични идеи какво да правите с остатъците от коледната вечеря.

1. Превърнете остатъците от коледния хляб в чисто ново ястие. Дори да е станал твърд, не го изхвърляйте.

Пригответе го по следния начин: Разрежете хляба на дължина или пък на филии, без да ги откъсвате една от друга. Намажете го хубаво с пресован чесън. Със сирената, които също са ви останали, напълнете хляба и запечете върху хартия за печене в продължение на 15 минути. Сервирайте свежите брускети със свежи подправки като розмарин или мащерка.

По същия начин за плънка може да използвате и остатъците от коледната трапеза от месо и колбаси, пише ezine.bg.

Много коледни ястия, които сте приготвили за празниците, могат да се трансформират впоследствие в паста или апетитна запеканка. Например да вземем месото от печена пуйка или свински пържоли.

Ако ги нарежете на ситно и задушите с малко чесън и босилек, е напълно достатъчно за едни бързи и вкусни спагети. Дори няма нужда да правите сос. Настържете остатъците от сирене и ястието ви е готово.

По същите начини може да ползвате дребни остатъци от коледна храна, за да направите омлет или киш.

За киша използвайте готово бутертесто, което разстелете в тавичка и оставете борд.

Добавете плънка по желание - може дори да комбинирате месо с картофи или ориз, както и със зеленчуци от гарнитурата като карфиол, брюкселско зеле, броколи, а отгоре заливате с 3 яйца, 1 ч.ч. течна сметана, овкусени със сол, черен пипер и индийско орехче.

Кишът предполага и наличието на настъргано твърдо сирене, но ако плънката ви е доста питателна, може да пропуснете сиренето.

Още по темата: общо новини по темата: 286
28.12.2024 »
28.12.2024 »
28.12.2024 »
28.12.2024 »
27.12.2024 »
27.12.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Избори в САЩ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
Катастрофи в Кюстендилско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: