Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво казаха в "Шоуто на Слави" за премиера Борисов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:10 / 11.05.2010Коментари (0)491
©
Поради големия интерес към материала "Вашите коментари след "Шоуто на Слави" от 5 май" на ZaPernik.com, Blagoevgrad24.bg го публикува без промени и съкращения:

На 5 май 2010 година в националната телевизия БТВ екипът от сценаристи и водещия на "Шоуто на Слави" критикуваха премиера Бойко Борисов и водената от него политика.

Слави каза:
Основен проблем на българската икономика е, че бизнесът е затънал в дългове и предприятията не се разплащат едно с друго. В следствие на това те не могат да се разрастват, не могат да разрастват дейността си, а съкращават хора и намаляват заплати. Последните неща водят до силен спад в потреблението, което задвижва една негативна спирала. Търсейки по - малко потребителите предизвикват бизнеса да предприема нови съкращения на персонала. При нас основна роля играе държавата, защото държавата просто отказва да плаща. Не само бави връщането на ДДС на фирмите, но и не плаща за вече свършена работа и то по работа, по която тя сама е възложител. Като най - голям платец държавата дава лош пример и че може и да не се плаща, което абсолютно недопустимо, каза Слави Трифонов.


Сценаристите казаха:
Отново тройна коалиция управлява България - съставена от Бойко Борисов, Волен Сидеров и Си Банк. Вноската за посредничество от банката, която взема парите за смяна на документи е седем лева. Това е Си Банк. Всички 5 000 000 души ще си сменят документите и всички пари от това посредничество за вноската, която отива към МВР отива в Си Банк. Някоя банка трябва да прибира парите от данъците, от осигуровките, пенсиите и майчинските и все е Си Банк, казаха сценаристите на Слави.

Кулеков попита:
Ако сте забелязали българските управници кичат кабинетите си с портрети на велики българи, но сред тези портрети никога не е Иван Вазов. Защо ли нашите управници се страхуват от поета, на когото в огромна степен държим нашето българско самосъзнание? Ами защото този, човек задава един въпрос, на който владетелите дължат ежедневен отговор на българския народ. Въпросът на Вазов е: Де е България?
Единственият честен отговор, който може да даде днешният премиер е, че той може да води България към нейното минало. Да видим колко години назад ни е върнал любимия вожд за девет месеца. Ето какво говорят фактите на статистиката:
  • По брутен вътрешен продукт и общ доход на населението, любимият вожд е придвижил България три години назад.
  • Официалната безработица в момента е над 10 на 100. В някой райони като Смолян е 18 на 100. Неофициалната безработица е 20%. В някой райони като Смолян над 35%. До края на годината всеки пети българин ще бъде безработен. Тук България ще бъде върната с решителни крачки 5 години назад.
  • С увеличените цени на здравните услуги, нашият пръв партиен, държавен ръководител ни е върнал с 7 години.
  • Напусналите училище до 8 клас са като преди 9 години.
  • Страхът от своеволието на полицията и тайните служби е като преди 30 години.
  • Утре, 6 май Тодор Коджейков - бивш бодигард, на бившиябодигард Бойко Борисов ще бъде произведен в генерал. Тези някога партизански, а днес мутренско - мафиотски отношения връщат България 45 години назад.
  • Със създаването на така наречените бързи съдилища, на практика подчинени на полицията, по подобие на народния съд, любимия вожд ни връща назад 73 години
  • Първият концлагер за осъдени от МВР чужденци вече действа в Бусманци. 
  • А с това, че великия вожд прие за свой властови партньор още по - великия от него Фюрер, България се върна директно в 1939 година.

    И всичко това той постигна само за 10 месеца. След три години всички ние ще живеем във времето на простия и затова обичан от народа свинар Ивайло. Та затова всеки, който пита: "Де е България?" - няма място в България.

СЛЕД ШОУТО
Бойко: Аз можеше отдавна да го приключа
Снощи (бел. ред. на 5 май) "Шоуто на Слави" беше отвратително. Толкова помия по мен в национална телевизия - ако е друг, ще го затвори. Аз можеше отдавна да го приключа, но нали не е демократично", коментира вчера Борисов в интервю пред bTV.

Сценаристите отговориха:
За първи път министър-председател си позволява да заплашва тв предаване, медията, която го излъчва и респективно всички медии. Явно в главата си Бойко наистина вярва, че може да "приключи", който си иска. Причина за гнева му стана предаването от сряда, в което Трифонов и редколегията за пореден път атакуваха него и правителството. "БТВ няма основание да ни спре. Договорът ни с тях изтича през октомври. Иначе, може да бъде спрян по взаимно съгласие на двете страни или пък, ако ние нарушим драстично конституцията. Не мисля, че с предаването си в сряда нарушихме конституцията. Дори и Иван Костов не си е позволявал да говори така. Царят реагираше доста интелигентно по отношение на медиите и свободата на словото. Спомнете си и преди година и три месеца, когато направихме "No mercy". Преди година можеше да кажем, че управлението на Станишев е ужасно за страната и са се събрали едни тиквеници в парламента, а сега не можем да кажем, че управлението на Бойко е некадърно?!", коментира Тошко Йорднов. "Парадоксът на това изказване е, че премиерът има високи претенции, но ниска търпимост. Иска да строи широки магистрали, но от него струи тесногръдство. Уж има висше образование, а всъщност показва низш разум. Доказва, че е научил много нови думи, но не е научил как да ги използва. Говори за себе си, но мълчи за банката си. Охранявал е много хора, но не е успял да опази себе си. С подобен род изказвания той мисли, че увеличава притежанието си, но всъщност намалява ценостите си. Не може да искаш да ти повярват, след като самият ти си си повярвал повече, отколкото е трябвало. Според мен той доказа, че е голям мъж, но с дребна душа", гласеше мнението на сценариста Драгомир Петров. "Ако в някоя европейска държава министър-председателят си позволи такива Сталински изказвания цялото журналистическо войнство, а и не само то, а всички, за които свободата представлява някаква ценност, утре ще тръгнат срещу него. Обади ми се една колежка от "Стандарт", за да ми държи сметка и да ме пита как може да държим такъв език на "вожда" на България. Казах й, че направихме това, защото сме свободни, но се съмнявам, че тя разбра какво означава това. Съмнявам се, че и много от колегите, които работят в медиите все още знаят какво означава думата свобода.", емоционално заяви Иван Кулеков. "В сряда казах, че Бойко Борисов е "велик учен" и не съм предполагал, че това е изливане на помия. Помия се излива по прасетата, но това е друг въпрос. Хората казват, че от великото до смешното има само една крачка. Премиерът я направи. Освен, че е велик учен, той доказа, че е и велик смешник!", бяха финалните думи на Иво Сиромахов, цитирани от Афера БГ.




Източник: ZaPernik.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: