
ЗАРЕЖДАНЕ...
Киселото зеле може да се замразява, но внимателно | ||||||
| ||||||
Киселото зеле е не само сред любимите храни на българите, то е и много полезно, богато е на витамин А, витамин С и витамин В, калий, магнезий, желязо и цинк. Полезните свойства на киселото зеле са незаменими. Освен зелето може да се консумира и зелевия сок. Той също е много полезен. Киселото зеле трябва да се консумира в умерени количества от хора страдащи от високо кръвно и бъбречни заболявания. Традиционно киселото зеле се приготвя в края на есента. За неговото втасване се изисква време и обикновено е готово за консумация в средата на декември. Когато сложите цял бидон с кисело зеле ще имате готово кисело зеле за през целия зимен сезон. Но какво да правите, когато времето започва да се стопля, а все още имате много неизядено кисело зеле. Много домакини се питат дали киселото зеле може да се замразява. Киселото зеле може да се замразява във фризера. Хубаво е преди то да се замрази, да се нареже или да се приготвят сармите. След това се прибира в малко дози в подходящи пластмасови съдове или торбички, които да ви стигат за едно готвене. Замразеното кисело зеле трябва да е готово за употреба веднага след като са размрази. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg