Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Класическа гръцка рецепта за грис халва, която ще ви остави очаровани
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:17 / 13.08.2024Коментари (0)1071
© 1001 рецепти
Днес ви представяме един страхотен десерт, с който да зарадвате семейството и приятелите си.

 

Необходими продукти за грис халва по гръцка рецепта:

1 ч.ч. грис

3/4 к.ч. олио

1 и 1/2 ч.ч. захар

3 ч.ч. вода

1 ч.л. канела

канела - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

 

Загряваме олиото в тенджера и прибавяме гриса, като го бъркаме, да не загори.

В друг съд сме приготвили водата и захарта, за да може да ги изсипем към гриса, който сме запържили леко до покафеняване.

Добавяме и канелата и продължаваме да бъркаме. Бърка се непрекъснато, докато грисът не се сгъсти.

Когато това стане, го дръпваме от огъня и захлупваме тенджерата с капак.

Грисът трябва да стои покрит с капак минимум два часа, за да стегне и да можем после да го обърнем в чиния.

След като го обърнем, го поръсваме отгоре с канела и сервираме, пише Actualno.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
51-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
В столичния кв. "Младост 1" откриха труп на жена, има следи от насилие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: