Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ледена рисунка на делфин зарадва туристите на Витоша
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:17 / 26.06.2024Коментари (0)500
Ледена рисунка на делфин бе наблюдавана близо до Черни връх на Витоша. Снежният делфин, изрисуван в една от преспите до Черни връх, зарадва туристите. Софиянци успяха да различат изображението на делфина върху леда дори от нисък поглед над него. Рисунката е с площ 320 кв. метра и е разположена на топяща се преспа много близо до Черни връх. 

Дело е на българската художничка Вивия Ники. Нарисувана е с екологични бои, които не увреждат природата. Ледената рисунка носи послание за мир и добро. Това е поредната картина в лендарт стил - “ландшафтно изкуство", което авторката твори у нас. След гигантските й картини на морския плаж през изминалото лято, които впечатлиха България, тази е първата върху сняг. 

Самото изображение на делфина в снега цели да събуди темата за опазването на околната среда. Топящият лед символизира преходността на времето, и загатва за необходимостта от спешни, бързи мерки за спасение от екологична катастрофа. Делфинът ни обръща към вечните теми за мира и доброто, които трябва да опазим, съхраним и развиваме, а в частност това е и грижата ни за околната среда.

“Във времена, които разтапят нашите ценности ние трябва да ги събудим и възродим. Това са времена на лесни удоволствия, консуматорство и духовен упадък, но и времена на изпит, които ще тласнат някои към силен катарзис и духовен възход", сподели авторката.

Вивия Ники е завършила архитектура в УАСГ и режисура в НБУ. Учила е също компютърно музициране в НБУ и Музикотерапия в НМА "Проф. Панчо Владигеров". Участва в каузи, свързани със защитата на околната среда и борбата със замърсяването. С проекта "Плодната градина" се засаждат благотворителни обществени плодни градини за София.

През изминалата година тя показа пътуващата си изложба “Сърцето на природата" и изрисува 3 огромни картини на морския бряг. Едната от тях “Гълъба на мира" изрисувана на Камчия надмина рекорда на Гинес на Натаниел Алапид и беше с площ над 25 000 квадратни метра.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Местни избори 2023 г.
Лято 2024
Избор на нов български патриарх
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: