Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мадона: Той беше най-близкият човек за мен
©
Кристофър Чиконе, художник и интериорен дизайнер, който работи в тясно сътрудничество с по-голямата си сестра Мадона по време на нейния възход до световна суперзвезда през 80-те и 90-те години, e починал в петък, 4 октомври. Той беше на 63. Причината за смъртта е рак.

Според изявление на семейството му Чиконе е починал в мир, заобиколен от близките си, включително съпруга си, британския актьор Рей Такър.

В неделя, 6 октомври, в Instagram Мадона отдаде почит на брат си с публикация, която демонстрира техните близки отношения и признава понякога бурния характер на връзката им.

"Той беше най-близкият човек за мен толкова дълго", пише поп звездата. "Трудно е да се опише връзката ни. Но тя израсна от разбирането, че сме различни и обществото щеше да ни накара трудно да не следваме статуквото. Хванахме се за ръце и танцувахме през лудостта на нашето детство."

Чиконе е петото дете и третият син, роден от Силвио и Мадона Чиконе и е израснал в Рочестър, Мичиган, където както "личната, така и творческата му идентичност разцъфтяват, за да разкрият експанзивна артистична душа", според семейството му.

След като учи танци в колежа, той се премества през 1982 г. в Ню Йорк, където Мадона, две години по-възрастна от него, вече си създава име в центъра на изкуството и музикалната сцена. Той е резервен танцьор във видеото към нейния сингъл "Lucky Star" и изиграва важна роля зад кулисите на нейните хитови турнета.

Чиконе започва като гардеробиер, помагайки на Мадона да прави бързи промени в костюмите между номерата, но той си проправя път до арт директор на провокативното турне Blonde Ambition през 1990 г., описано в документалния филм "Истина или предизвикателство". Той е и директор на турнето на турнето Girlie Show през 1993 г. Чиконе декорира няколко от домовете на Мадона и се ориентира към кариера като интериорен дизайнер. Чиконе е и един от няколкото гейове, които имат формиращо влияние върху естетиката и поп личността на Мадона, предава lifestyle.bg.

Отношенията между двамата охладняват някъде в края на 90-те. Чиконе публикува мемоари "Мадона, сестра ми" през 2008 г., в които твърди, че отношенията им са обтегнати, заради творчески и финансови различия и поради брака й с британския режисьор Гай Ричи. Но през 2012 г. Чиконе твърди, че отново е в добри отношения със сестра си.

През последните години той се връща в Мичиган, където семейството му се грижи за лозе, и продължава да работи като художник и интериорен дизайнер. Смъртта на Чиконе настъпва само две седмици след като мащехата му Джоан Чиконе почина от рак. По-големият му брат Антъни се спомина миналата година. Майка му умира от рак на гърдата малко след раждането му през 1963 г., припомня Yahoo Life.

Още по темата: общо новини по темата: 1779
07.10.2024 »
07.10.2024 »
07.10.2024 »
07.10.2024 »
07.10.2024 »
07.10.2024 »
предишна страница [ 1/297 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Конфликт Израел-Газа
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: