Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Маги Благоева: Интуицията като наш приятел ни дава съвет
Автор: Цвети Тончева 16:07 / 18.06.2024Коментари (0)938
©
Интуицията е необятна тема, която се опитваме да популяризираме по някакъв начин. Интуицията е един вътрешен глас, който не знаеш откъде идва и той ти нашепва да направиш другото, което противоречи изцяло на разума,  ако ти му се оставиш често се оказва че това е било правилното решение. Това каза за предаването “Човекът на фокус" по Радио “Фокус" Маги Благоева - посланик на интуицията за развитие на “Европейската мрежа на интуитивните треньори"

За някои хора интуиция и предчувствие не са едно и също, те могат да направят разграничения, базирани на различни нюанси. “За мен темата е много интересна и близка. Когато се осъществи този европейски проект, чиято цел е да се създаде мрежа на интуитивните треньори, тоест, хора които работят с хора и искат да развиват интуицията си, да я използват  в подкрепа на тази работа, интуитивно имах отклик да се включа. Решенията, които ни идват по интуитивен начин, са точно това, което ни показват, че има много опции, възможности и варианти, до които ние  не можем да стигнем по пътя на логиката и разсъжденията. Дали това е свързване с някакво по-висше наше Аз или свързване с природата, начини различни, с които можем да получим някакви отговори", обясни Маги Благоева.

Интуицията като наш приятел ни дава съвет, тя ни дава различни варианти, дали ние ще ги използваме, дали ще я послушаме преценяваме към момента. Понякога ни се струва много рисково да послушаме интуицията си, когато има висок залог или риск да се загуби нещо. Но това зависи от човека, това е нещо много индивидуално дали и кога да слушаме интуицията си. “Аз имам мои начин, с които съм установила на базата на практика да чувам този глас по-ясно, защото аз вярвам, че той присъства във всяка една ситуация, но много често е заглушен от различни неща. Понякога е достатъчно да поседиш в мълчание и тишина и да махнеш всякакви разсейващи обстоятелства, които могат да ти попречат, защото ние енергийно си влияем. Това е един от най-силните начини, когато останеш сам със себе си, и си зададеш някакви въпроси на които търсиш отговор. Или просто да ги пуснеш във Вселената и да поискаш да ти се яви някакъв отговор. Природата за мен също е много силен учител и начин да се свържеш с нещо по-интуитивно, поясни Маги Благоева.

 Намерението на срещите, които се организират е да се отвори пространство, в което тази тема да може да се разгърне и хората да разговарят за нея. “На тези срещи не може да се каже, че има правилен или грешен отговор какво е интуицията. Това са изследователски срещи, ние с любопитство подхождаме към това какво хората от различни професии биха казали за интуицията. Те са професионалисти в тяхната конкретна сфера и това, което нас ни интересува е дали те използват интуицията в живота си и по какъв начин. Интересно и любопитно е да разбереш един лекар, адвокат, учител или учен какво мислят по въпроса за интуицията, използват ли я и как тя се проявява в живота им. Колкото повече си задаваме тези въпроси и ги изследваме, толкова по-голяма е вероятността, да достигнем до конкретен отговор. Съмнявам се, че той е един-единствен, тъй като това усещане, което  е интуицията, има различно преживяване в различните хора, камо ли в различните професии. И заедно с това,  е толкова мистично, загадъчно и индивидуално,  не означава, че не е интересно да му посветим време, да го изследваме, да говорим за него,  да го развиваме", отбеляза Маги Благоева.

 “Есента ние ще стартираме поредица от други събития и те ще имат за фокус как да развиваме интуитивни умения. Тук ще дойде екип от треньори по този европейски проект. Идеята е, това, което се развие и се създаде, да бъде  наръчник за техники и методи за развиване на интуицията. Да се организират срещи, в които хората не просто ще могат да разговарят на тази тема, а да тренират, да упражняват различни практики, и да изберат тези, които пасват на тях самите  да развиват своята интуиция. Аз вярвам, че ние имаме пълния потенциал да си отговорим и да развиваме интуицията. Тя може да ни съпътства през целия ни живот, но ние да не я чуваме", каза още Маги Благоева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Лято 2024
Бюджет 2024
50-ото Народно събрание
Местни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: