Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Младежкият театър "Николай Бинев" в София става на 79 години
Автор: Харитина Агопян 12:16 / 24.01.2024Коментари (0)445
©
Младежкия театър "Николай Бинев“ става на 79 години. По този повод ни гостуваха зам.-директорът на театъра Делян Тодоров и актьорът Ахмед Юмер в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. Театърът е жив, както казва Николай Бинев в едно от своите интервюта, свидетелстваха те. 

Сградата на институцията е претърпявала пожар и не е било ясно ще продължи ли да съществува. Културната институция е преживяла и преименуване – в един момент се е наричала "Людмила Живкова“. Връща името си през 2006 г., разказаха двама събеседници.

Юмер заяви, че трупата на театъра е била причина той да иска да се присъедини към "Николай Бинев“. "След курсовете при Малин Кръстев стъпих първо на камерна сцена на театъра. След като завърших, първото ми представление бе на тази сцена. Трупата е много добре споена, много сме близки колегите. Влюбих се от първия момент – родителите ми бяха много против актьорската професия. Лиза Шопова постави мюзикъл в театъра и тогава се влюбих в него. “, каза Юмер.

"Активно присъстваме на театралната карта“, каза Тодоров. "Изборът на човек да се занимава с изкуство не е изненадващ – автоматизацията прави творческите професии все по-значими. Живият контакт с публиката винаги ще прави театъра атрактивен. Дори по време на пандемията онлайн излъчванията ни отстъпиха място на живите представления, които публиката продължи да предпочита“, свидетелства той.

Юмер допълни, че салоните са пълни с млада публика. "Нашата версия на "Майстора и Маргарита“ ме прави много щастлив – романът ми е много близък. Бегемот е любимият ми персонаж в световната литература“, сподели актьорът.

Тодоров свидетелства, че комерсиалният продукт може да бъде качествен и безкомпромисен. "Ние не правим фаст фууд театър. Целта е да се харесаме на много хора благодарение на качество. "Майстора и Маргарита“ постигна точно това. Едно класическо произведение може да се постави по много атрактивен начин. До голяма степен представата, че младите хора не се интересуват от театър, не е правилна – младата публика има нужда от атрактивно представяне на класическите теми“, каза още Тодоров. "Силно присъствие на визуалните елементи е плюс за театралните постановки“, смята той. "Има много малко представления, насочени към аудиторията на възраст 13-19 г. Има нужда от такива“, категоричен е Тодоров.

На 25 януари, когато е годишнината на театъра, тя ше бъде отбелязана с представлението "Майстора и Маргарита“. На 3 и 4 февруари предстои премиера на семейния спектакъл "Пипи Дългото чорапче“. Влади Ампов-Графа е композитор на спектакъла.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: