Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нашенци луднаха по румънско и гръцко тото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:50 / 08.05.2010Коментари (0)1186
©
Тото туризмът е най-новото занимание на българите от граничните райони. Оказва се, че съседите ни предлагат доста сериозни печалби и вече се забелязва обратният вариант на пътуване. Докато преди у нас идваха масово чужденци, сега всяко отиване в Гърция или Румъния например се съчетава с пускането на фиш.

Истерията бе особено голяма преди около месец, когато гърците разделиха 19 милиона евро на трима печеливши в най-популярната си игра "Джакпот". За утрешния тираж обаче сумата е вече над 2 млн. В Румъния се играе за 3,5 милиона евро, като там рекордът е 10 милиона. Тези цифри са доста фрапантни, като се има предвид, че у нас най-много бе спечелено през август 2004 година, когато се бяха натрупали 5,6 милиона лева. От южната ни страна е Турция, където също има сериозни печалби.

При турците печалбите са минимум 1 милион нови лири, което е еквивалентното на 1 милион лева. Там има три оператора, всичките държавни, които предлагат игри на щастието.

Българите дори стигат до Италия, за да пускат фишове. Това е най-близкото място, където е и "Евромилиони". Там например джакпотът е 51 милиона евро тази седмица.

Обединяващото на Балканите е, че се гарантира анонимността на победителите. Гърците например съобщават единствено града, където е паднала голямата печалба. Същото е и в Румъния и Турция. Сърбите позволяват на спечелилия, ако сам пожелае, да се разкрие. Най-популярната игра е "6 от 49", която е в почти всички държави. В Македония обаче има "7 от 37", а "Джокер" в Гърция е сложна комбинация от "5 от 45" и "1 от 20".

Съседите ни отдавна са въвели залагания онлайн, като пунктове за пускане на фиш има почти във всяка дрогерия.

Заради натиска родното тото се нуждае спешно от модернизация, защото, ако това не стане, просто игрите стават неатрактивни за хората и скоро мнозина ще се обърнат към по-модерните начини да залагат.

В момента се разглеждат три варианта за модернизация, които са разработени от специалисти от БАН, като ще се избере един от тях. След това ще се търси заем от банка, за да бъде закупена новата техника.

Най-вероятно ще бъде избран смесен вариант, при който апаратурата ще дойде от чужбина, а софтуерът ще бъде разработен от родни специалисти.

В момента България може би е единствената държава в Европа, която има ръчно обработване на фишовете, което отдавна е забравено по цял свят.

Всички съседи предлагат да се залага онлайн без изключение. У нас обаче това е невъзможно.

След промените обаче и родният джакпот започна да расте по-бързо. В момента в двете тегления на "6 от 49" се събра сума от над 1,2 милиона лева.

Заради по-атрактивните печалби бе премахнато едното теглене. Това веднага вдигна тройките на ниво над 2,50 лева, а джакпотът расте.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: