ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Не боядисвайте яйцата в този цвят | ||||||
| ||||||
В какви цветове не се боядисват яйцата за Великден? Основният цвят на яйцата за Великден е червеното и всичките му нюанси. И въпреки че няма строга забрана за използване на други цветове или боядисване на яйца, но е по-добре да отдадем почит на древната традиция. Червеният цвят е символ на радост и слава. Освен това Великден в древността се е свързвал с белия цвят, той символизира светлината, която грее от Гроба Господен. Бялото е цветът на нетленната светлина, която прониква и прониква във всичко. Поради тази причина е по-добре е да се избягват тъмните нюанси. В това число са черно, тъмно кафяво, тъмно синьо. Много свещеници са на мнение, че тези цветове не отговарят на великденската радост. Тъмните нюанси са по-подходящи за Великия пост или Страстната седмица. Боядисване на яйцата с естествени съставки Класическият вариант за боядисани яйца е да използвате люспи от лук. Цветовите нюанси зависят от вида лук и концентрацията на разтвора. Люспите трябва да се измият и да се поставят в съд с чиста вода. След като заври, варете на слаб огън още 20 минути. След това бульонът трябва да се охлади напълно, прецедете през сито, добавете сол, така че черупката да не се напука при поставяне на яйцето в разтвора. Можете да изберете бели или кафяви яйца - наситеността на цвета зависи от цвета на черупката. Поставете чисти яйца със стайна температура в съд с бульона от люспите и варете 8 - 10 минути. За да осигурите равномерно оцветяване, поставете само няколко яйца в съда. Важно предимство на метода е, че оцветяването и варенето се извършват заедно. Не само обелките от лук са популярни - естествените багрила, които могат да се получат от продукти като цвекло, коприва и куркума, са полезни за боядисване на яйца в различни цветове. Важно е, че за всички тези методи са ви необходими готови сварени яйца, които се поставят в купа с избрания оцветител. Наситеността на цвета зависи от продължителността на престоя на яйцата в разтвора. Например, цвеклото е бюджетен вариант за розови яйца. Кореноплодът се измива, настъргва и се вари в малко количество вода с добавка на оцет. Бульонът се филтрира и след това се използва за по-нататъшно боядисване на яйцата, информира actualno.com. |
Още по темата: | общо новини по темата: 225 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: