Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Не изхвърляйте сока от киселите краставички, защото... има много живот в него
©
Киселите краставички са любима зимнина и независимо дали я приготвяме у дома или купуваме от магазина, си струва да запазим саламурата от буркана. Тя е богата на подправки и това я прави идеална за оползотворяване и в други ястия, та дори и в коктейли. Ето пет такива вкусни идеи.

За още една порция кисели краставички

След като сме изяли киселите краставички, сока от тях можем да използваме, за да си направим още една порция в същия буркан. Добре е след 24 часа да опитаме саламурата, тъй като има вероятност да е станала по-разредена и да има нужда да добавим още малко сол, оцет или подправки.

За дресинг

Сок от кисели краставички и майонеза е чудесна комбинация, която може да се превърне в страхотен дресинг за салата, особено картофена, зелева или пък такава с риба тон. В случай че изпробваме този вариант, е добре да внимаваме с добавянето на сол в салатата, тъй като сам по себе си сокът от краставичките е солен.

За пикантен сос

Вместо да добавяме пикантен сос, за да подсилим вкуса на различни ястия, можем да използваме сока от кисели краставички. Неговата киселинност ще освежи и подобри вкуса на готвени яхнии или пък по-бързи рецепти като мексиканските такоси. Освен с майонезата, която вече споменахме, сокът от кисели краставички се комбинира добре и с хумус, и с различни видове тахани. Така получаваме вкусен дип за зеленчуци, пише lifestyle.bg.

За мариноване на месо

Марината със сок от кисели краставички е подходяща най-вече за пилешко и пуешко месо. Достатъчно е то да престои за поне два часа (но не повече от 12 часа), след което може да го приготвим както сме предвидили. Ако пък искаме да омекотим малко остротата на сока от кисели краставички, е достатъчно да добавим айрян към саламурата. По желание овкусяваме с щипка сол, черен пипер и подправки. В тази саламура месото може да остане за една нощ или до два дни.

За коктейл

В рецептата за Bloody Mary сокът от кисели краставички съвсем успешно замества лимоновия. А в едно Dirty Martini пък може да замени сухия вермут - или изцяло, или отчасти, в зависимост от личното ни предпочитание, пише Food & Wine.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина Лиъм Пейн
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
51-ото Народно събрание
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: