
ЗАРЕЖДАНЕ...
Не изхвърляйте сухия козунак, превърнете го в невероятна карамелова торта | ||||||
| ||||||
"Фокус" ви предлага една невероятно добра рецепта, в която главният герой е именно изсъхналия ви козунак. Необходими продукти: козунак - 1 средно голям, сух прясно мляко - 1 литър яйца - 5 - 6 броя ванилия - 2 пакетчета захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел Начин на приготвяне: Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката. Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността. Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса. Готовият козуначен сладкиш с крем карамел се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос. източник: gotvach.bg |
Още по темата: | общо новини по темата: 223 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg