Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Не сте опитвали такъв сладък чипс от ягоди
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:09 / 09.05.2024Коментари (0)1126
©
Отново сме в сезона на ягодите и, признаваме си, можем да ги хапваме всеки ден. Ако са достатъчно сладки и ароматни нямат нужда от никакви добавки. А когато искаме да разнообразим малко, търсим някоя и друга рецепта с тяхно участие.

Така попаднахме и на идеята да сложим червените плодчета в нашия верен приятел в кухнята - еър фрайъра. Може да ни звучи странно на пръв поглед, но обещанието е за хрупкави и много сладки ягоди, които може да си хапваме както сами между храненията, така и да добавяме към други храни - като например мюсли или мляко.

Дехидратираните ягоди са вкусни и полезни. С извличането на водното съдържание от тях, те стават по-наситени откъм полезни вещества, както и на вкус. Това повишава сладостта им в сравнение със суровия вид. 

Ето кои са стъпките, които да следваме, ако решим да опитаме.

- Накисваме и измиваме добре ягодите, изрязваме листата и по-меките участъци, ако има такива

- Нарязваме ги на тънки филийки и оставяме върху домакинска хартия, за да изсъхнат напълно

- Загряваме файъра предварително на най-ниската възможна температура - 80 или 100 градуса

- Подреждаме внимателно парчетата на дъното на кошницата едно от друго. Може да се докосват, но не бива да се покриват

- Пускаме отново на ниска температура за около 20-25 минути, след което обръщаме ягодите от другата страна. При необходимост повтаряме

- Важно е да следим да станат достатъчно хрупкави, без да прегорят, защото това ще развали вкуса им. Колко точно време ще ми е необходимо зависи от това колко тънки сме нарязали парчетата, както и от мощността на уреда, който използваме

След като са готови, ги оставяме да изстинат и прибираме в кутия, буркан или плик с плътно затваряне. Така можем да ги съхраняваме до няколко месеца.

Освен с ягоди, може да опитаме същия процес и с други плодове като например ананас, банан или киви, съветва Two Cloves Kitchen, цитирани от lifestyle.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
В столичния кв. "Младост 1" откриха труп на жена, има следи от насилие
Риск от чума по дребните преживни животни
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: