Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Немец без диплома от гимназията крепи Гоце Делчев да не рухне в кризата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:35 / 22.10.2010Коментари (0)158
На официална церемония в гр. Гоце Делчев депутатът от ГЕРБ Георги Андонов връчи втората поред номинация "Златен гербер" на главния мениджър на шивашкото предприятие "Пиринтекс Продакшън" Бертрам Ролман. Със статуетка и грамота немският инвеститор бе удостоен заради това, че въпреки кризата предприятието работи с пълен капацитет и осигурява работа и поминък на повече от 2400 души. " Ако Ролман и " Пиринтекс" ги нямаше, щяхме да сме на върха в класацията на западналите и бедни региони, фирмата е основен фактор за социалното и икономическо развитие и сме длъжни да му засвиделстваме нужното признание, коментира мотивите за избора депутатът. Щастлив съм, че бях избран за тази номинация, за мен обаче е по-важно да създавам заетост на повече млади хора, които нямат възможност да учат в университети и висши училища и остават след завършване на средното си образование тук.

Предлагам на такива млади хора да стартират кариерата си при нас, защото аз самият съм завършил само гимназия по музика и изкуства в гр. Ашафенбург, а по-късно професионален курс по технология на производството в текстилната индустрия. Българската образователна система трябва да се погрижи за хората със средно образование, които нямат готовността и нагласата да продължат обучението си в университет. В момента не съществува система, която да помага на тези младежи да получават адекватна квалификация. Аз самият не съм ходил в университет, дори не успях да завърша гимназия, а усвоявах професията в движение, но се научих как се произвежда и как се изкарват пари. Ние работим интензивно с професионална гимназия "Димитър Талев". От там всяка година идват около 100 стажанти, които са при нас един ден в седмицата. Правим им програма, като наблягаме максимално на практическите умения за производство на облекло или поддръжка на машини, с което усвояват професия, коментира Бертрам Ролман, който от 1993 година се счита за най- големият инвеститор в гр. Гоце Делчев.

Ролман от 2006 година е вицепрезидент на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло, от 2007-ма година е президент на Германско-българската индустриално-търговска камара, а през 2010 година бе избран за член на УС на Европейската конфедерация за текстил и облекло. Професионалният му опит в бранша е стартирал през 1971 година като оператор производство в машиностроителен завод в Германия. Певицата Николина Чакардъкова стана носител на първата статуетка "Златен гербер" миналата година, учредена от ръководството на управляващата партия.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: