Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нощ на китарите около огньове в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:06 / 20.08.2011Коментари (0)341
© Blagoevgrad24.bg
Разлог  събра десетки  младежи  в градския парк,  огласен от звук от китари, песни и огньове. Тази нощ бе по-различна, по-мелодична и добра. Поне според младите хора, дошли в парка за нощта на китарите. Всеки можеше да изсвири и изпее любимо парче, българска или чужда песен, без ограничения.

Освен китаристите десетки младежи и родители с децата си прекараха нощта около огньовете в парка в Разлог и успяха да  разнообразят летните вечери в града.  Инициатори и организатори на нощта на китарите са младите и активни хора от Разлог обединени в Сдружение "Разум".

Джордж Димитров на 21 години от Разлог, студент  по генетика в Англия, казва, че няма любим изпълнител. За него музиката е въпрос на моментно настроение и усещане. Има собствени проекти  за песни, но пише само инструментални.  "Аз съм си китарист. От пет години свиря на китара. Обичам да свиря неокласика, а в последно време все повече фюжън джаз. Намирам истинско спокойствие като свиря на китара. Това е един начин да си покажа емоциите. Има хора, които обичат да рисуват  има скулптори, аз обичам музиката.", разказа Джордж след едно от  изпълненията си на китара.  

Свири с много чувство и емоция, дава всичко от себе си и твърди, че се е научил да свири на китара сам.  "Запалих се от баща ми, който е запален рокаджия. На няколко пъти той започваше да ме учи, но аз се отказвах, просто не исках. Но на 16 годишна възраст сам реших, че искам да свиря на китара. Музиката стана моето хоби, по което доста се увличам. Аз не мога без китара. Китарата за мен е като трета ръка. Всяка китара има различен глас, както при вокалистите. Имам 7 китари, някои от който са колекционерски. Най-ценната е ръчно изработен японска китара на  Ибанес.

Има десет такива в света.",  допълва още той, тръгвайки да изсвири още нещо позната на неговите връстници и е категоричен, необходимо е да има повече изяви за младите китаристи.

Илия Лачинов също от Разлог на 20 години, студент по компютърни системи и технологии, свири на китара от 5 години, определя се като самоук. "Слушам мелодиите на песните, хареса ли ми някоя веднага я засвирвам. Свиря само по слух. Обичам да свиря повече балади.

Определено много обичам българската музика. Радвам се, че има хора, които да организират събития като днешното и се надявам с това да разпалим огъня в сърцата на младите хора. И дано това да е само началото.", каза Илия Лачинов

Нощта на китарите в Разлог е своеобразна загрявка преди музикалния фестивал "Рок Разлог" на 9 и 10 септември.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: