![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Някои хора не трябва да ядат мандарини | ||||||
| ||||||
Мандарините съдържат огромно количество витамини, микро и макроелементи, антиоксиданти, съдържат и вещества, които инхибират растежа на гъбичките, които имат бактерициден ефект. В допълнение, този цитрус съдържа диетични фибри, които премахват излишния холестерол и имат благоприятен ефект върху храносмилателния тракт, по-специално върху червата. Особено полезно е да използвате мандарини през есенно-зимния период, в сезона на вирусни респираторни заболявания. Не за всички обаче мандарините са полезни. Хората със стомашно-чревни заболявания, гастрит, пептична язва, както и страдащите от висока киселинност, по възможност не трябва да ядат мандарини, а ако го правят, да внимават много. Не трябва и да се вари кората на мандарините, защото може да е обработена с противогъбични средства и това да е опасно за здравето, пише zdrave.to. Специалистът посъветва и да се избягва да се пие под формата на сок, а да се яде целият плод. На ден е хубаво да се ядат по две-три мандарини, като зависи и от здравословното състояние на всеки човек, поясни още диетологът. Още по-нежелателно да ядете мандарини на празен стомах, съветва Соломатина. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg