Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Още три забележителни джаз вечери предстоят в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:36 / 10.08.2023Коментари (0)332
©
Остават още само три дни от Банско джаз фестивал, но те обещават да не само да пленят публиката на фестивала, но и да затвърдят позицията на Банско като джаз столица.

Възпитаник на престижното Guildhall School of music, Джаксън Матод става един от най-търсените студийни музиканти в Лондон. Свирил е със STORMZY и Джордан Ракей. Пред публиката в Банско на 10 август, той ще представи албума си ‘Travels in a Confined Space’, подкрепен от BBC Мюзик в лицето на Хю Морган. 

Хесус Молина, роден в Колумбия, учи в Бъркли, в момента е сред най-търсените млади джаз пианисти в САЩ. През 2021 той обединява своя талант с експлозивните Лос Дромерос с техните двама виртуозни барабанисти, които свирят на един огромен иновативен барабанен сет.

Вдъхновени от Електрик бенд на Чик Кърия и Weather Report, те повеждат публиката на музикално пътешествие през тимба, салса, джаз, латино-джаз и латино-поп в търсене на нови фюжън хоризонти. Излизат на сцената в Банско в петък, на 11 август.

Точно преди тях ще имате удоволствието да се насладите на новия проект

на тромбониста Георги Корназов. Той пристига от Париж, където живее и работи със своя нов проект, събрал една прекрасна френска комбинация от глас, акордеон и цигулка.

В събота на сцената в Банско излиза един от най-добрите европейски саксофонисти, британецът Анди Шепърд, работил с легенди в джаза като Бил Евънс, Карла Блей и Джордж Ръсел. От 2016 той обикаля света заедно с норвежците от Еспер Ериксен трио, които са си изградили безупречна джаз репутация, следвайки принципа, че често “less is more" (по-малкото е повече) и музиката им е по скандинавски минималистично красива, но и впечатляващо мелодична. 

Финалът на фестивала е за изключителният Алфредо Родригес, пианист, с който може да се гордее всеки фестивал по света – свирил е на джаз фестивала на Hollywood Bowl, Umbria Jazz, North Sea Jazz Festival, Jazz a Vienne...

През последните години свири и гастролира с Ришар Бона, с когото участват и в документалния филм на Нетфликс “Quincy", разказващ за Куинси Джоунс. Именно той продуцира албумите на Алфредо Родригес, именно той го открива за големия свят на джаза на фестивала в Монтрьо през 2006.

Вече номиниран за Грами, познавайки еднакво добре и творчеството на Бах и Стравински, и кубинските си джаз корени, той уверено върви по стъпките на Кийт Джарет и Телониъс Монк. Живее в Маями, но свири по целия свят. И в събота, на 12 август ще бъде в Банско. Трябва и вие да сте там!

А за тези, които обичат суинга, и в петък, и в събота програмата започва с неустоими изкушения – PostBalkanTon и Desy and the Shiny Stockings. И двете групи връщат любовта към живота и ще ви увлекат в танци – дали чрез пречупени през естетиката на суинга любими български песни или с най-доброто от Златните години на суинга, забавлението е гарантирано!

И остана да добавим, че слънцето се завръща в Банско в петък и хубавото време остава до края на джаз фестивала, е и след това. Оставете грижите си там, където сте и елате в Банско!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: