Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Певицата и продуцент Милена Цанова: Обичам да споделям музиката си
Автор: Живко Кръстев 14:02 / 04.06.2024Коментари (0)1036
©
Обичам да споделям музиката си, защото има какво да кажа и най-вече го правя, защото това е част от моя сърдечен ритъм. Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" певицата и продуцент Милена Цанова.

"Човек не може да усети изкуството, ако не е изпитал болка и тъга в живота си. Аз съм меланхоличен артист и използвам трудностите по пътя си, за да ги изпея в песен. Аз знам, че това е бутиково изкуство, то не е за всички, но то е за мен.“   

Музикантът споделя още, че като малка е учила фолклорна музика, което по-късно имплементира в неин си алтернативен стил когато стъпва по поп-рок пътеката. Сама пише музиката си и музицира, като в момента свири доста авторска музика "с прекрасни музиканти и прекрасни екипи, с които заснемаме истории за тази музика. И така създавам изкуство, което просто има изключителен смисъл според мен и за мен“.   

По думите й не във всяка песен има история. Сторителингът е важен, но не е задължително във всяка песен да има такъв. "Има някакви супер яки песни, които са се получили на базата на звуци на разговори в студиото между хората, които след това са създали един доста, доста добър продукт. Това е по-скоро въпрос на креативен процес. За мен историята е вътре в стаята, тъй като повечето песни съм ги писала когато съм била на 13-14-15 години и чак сега на 20-23-24-25 успявам да ги реализирам. Аз имам над 40 написани песни, които просто чакат техния момент.“

 

Форматът "Гласът на България“ й помага да я забележат като изпълнител, след това участва в Еврозивия в Стокхолм, и влиза в X Factor защото смята, че е добре човек да влезе по някакъв начин в самата машина, за да знае как тя работи. "Важно е човек да е да е силен и да е смел, да не поставя хората в музикалната индустрия на някакъв пиедестал и да смята, че абсолютно всичко ще се случи само и единствено с лейбъл. Всеки трябва да си търси сам интереса си,“ обясни тя и добави, че след X Factor за нея е имало период на пауза, почивка от цялата среда и се впуснала в приключението Тайланд.

"Имах нужда да се отърся от всички стигми, от цялото излишно шлайфане на артистите в някаква парадигма. Тайланд ми даде нотката щастие без никаква причина. Животът там минава по-леко и разбираш, че това, което си ти, е най-автентичното аз, което можеш реално да представяш на света.“  

Когато един артист сам определя творческия си път, той е длъжен да експериментира, да опитва нови неща, да си взаимодейства с други артисти, смята тя. "Аз смятам, че моят глас ме отличава достатъчно, за да е събирателното във всяка една творба. Занапред ми се иска да навлизам в доста по-алтернативни стилистики,“ обясни тя.

Милена Цанова споделя също, че музиката й е свързана и с любовта й към животните и нейната кауза против нехуманното отношение към животни, против клетки, против гледането на животни заради кожите им.

Още по темата: общо новини по темата: 276
30.06.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
30.06.2024 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избор на нов български патриарх
Европейски избори 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: