ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Пликовете за печене – един от хитрите помощници на домакините | ||||||
| ||||||
Топлината се разпределя равномерно, което позволява дори и по-жилавите меса, като свинско и телешко, да станат крехки и сочни. Пликовете запазват и витамини и минерали в храната, тъй като готвенето в плик изисква по-малко време и минимално количество вода или мазнина. Пликовете за печене са подходящи за разнообразни видове ястия. Ето някои идеи: Зеленчуци Зеленчуците стават особено ароматни и сочни в плик. Можем да изпечем моркови, картофи, чушки, тиквички, лук и дори гъби. Достатъчно е да ги овкусим с малко сол, черен пипер, чесън и мащерка или розмарин и да ги поставим в плика. Зеленчуците ще се сготвят в собствените си сокове и ще запазят хранителните си качества, като същевременно се получава невероятен вкус. Месо Печенето на месо в плик е удобно и гарантирано води до отлични резултати. Можете да използвате всякакъв вид месо – пилешко, свинско, телешко, агнешко и дори по-жилави части като свински ребра или телешка плешка. Пликът запазва соковете и позволява месото да се готви бавно и равномерно. Резултатът? Крехко и сочно месо, което буквално се топи в устата! Риба Печенето на риба в плик е чудесен начин да избегнем миризмите, които обикновено остават след готвенето на риба. Рибата може да бъде овкусена с лимон, чесън, копър или мащерка, а пликът ще спомогне за задържането на ароматите и соковете. Резултатът е нежна, ароматна риба, която запазва своята текстура и вкус. Комбинирани ястия В пликовете за печене можете да комбинирате различни видове храни и аромати – например пилешки бутчета с картофи, моркови и розмарин. Пликовете позволяват всички съставки да се готвят заедно, като обменят ароматите си и създават хармонично ястие, готово за сервиране директно от фурната. Важни съвети при използване на пликове за печене – Оставете малко място за разширяване. Храната ще отдели пара и това може да разшири плика по време на печене. Оставете малко въздух вътре или пробийте малка дупка, за да избегнете излишното надуване. – Печенето в плик обикновено изисква по-ниски температури и по-кратко време в сравнение с традиционното печене. Проверете опаковката на пликовете, за да се уверите, че ги използвате правилно. – Не се колебайте да експериментирате с подправки и билки. Пликовете позволяват всички аромати да се задържат вътре и така добавените подправки ще допринесат за още по-богат вкус на ястието. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обновен и модерен Lidl отвори врати в Благоевград
14:27 / 04.11.2024
Тита иска във "Вип брадър"
20:15 / 03.11.2024
Отстреляха 250-килограмов глиган
20:31 / 03.11.2024
Турска звезда посетил тайно Азис
15:52 / 04.11.2024
Меган Маркъл копира от най-добрите
16:54 / 04.11.2024
Силна магнитна буря ни удря и днес
08:12 / 04.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: