ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Полезно ли е киселото мляко за закуска? Ето какво казаха диетолози | ||||||
| ||||||
Има десетки разновидности и вкусове на киселото мляко, които да отговарят на вашите предпочитания – и тази здравословна селекция може да бъде още по-хранителна с някои трикове. Защо киселото мляко е добра закуска? Независимо дали харесвате простия вкус на ваниловото кисело мляко или предпочитате сладкия вкус на ягодово или прасковено кисело мляко, тази закуска е популярна. Ето защо: 1. Удобна е за пътуване Независимо дали купувате индивидуални порционирани чаши или по-голям съд и избирате собствената си порция, яденето на кисело мляко е лесен начин за засищане на глада. 2. Пълна е с протеини Въпреки че повечето кисели млека са източник на протеини, диетологът Сара Париш, каза, че препоръчва да се стремите към гръцкото кисело мляко за повече протеини и хранителен тласък. "Това е важно за насърчаване на балансирана кръвна захар и енергийни нива", смята тя. 3. Съдържа пробиотици, полезни за здравето на червата Това помага за вашето храносмилателно здраве. 4. Добър източник на калций е Можете да укрепите костите си, като ядете кисело мляко. Как можете да увеличите хранителната стойност на млякото? Ако искате закуската ви с кисело мляко да засити стомаха ви до следващото ви хранене, по-долу са някои опции. 1. Добавете микс от ядки и сушени плодове Този микс може да увеличи съдържанието на протеини и въглехидрати в киселото мляко, като същевременно добавя хрупкавост и приятен вкус, според диетолога Линзи Зигелбаум. 2. Поръсете определени семена Зигелбаум каза пред Fox News Digital, че семената от чиа, конопените семена и смлените ленени семена добавят допълнителна хранителна стойност. "Поръсването на комбинация от тези семена върху вашето кисело мляко ще добави протеини, фибри, желязо, омега 3, плюс други витамини и минерали", обясни тя. 3. Смесете със зърнени култури Добавете любимите си зърнени храни с ниско съдържание на захар, за да подобрите хранителните вещества на вашата закуска. "Много зърнени храни са добър източник на фибри, желязо и много витамини и минерали", смята Зигелбаум. "Търсете зърнени храни с по-малко от 8 грама захар на порция и поне 3 грама протеин и фибри на порция." 4. Добавете плодове Париш от Novant Health в Северна Каролина обясни, че добавянето на повечето плодове може да увеличи антиоксидантите и фибрите. "По това време на годината забавно допълнение е пюрирана тиква", заяви тя. "Можете да си купите консервирана тиква и да я разбъркате във ванилия или обикновено кисело мляко. Обикновено добавям малко канела или тиквена подправка и малко тиквени семки за вкусна есенна закуска." 5. Не забравяйте ядковото масло Добавянето на ядково масло е вкусен начин за увеличаване на здравословните мазнини и протеини във вашата закуска, отбеляза Париш. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Първи ноемврийски сняг заваля в Благоевград
09:11 / 11.11.2024
В Симитли спират водата за няколко дни
09:12 / 11.11.2024
Първи залп на оръдията за сняг в Банско за предстоящия зимен сезон
14:44 / 10.11.2024
15 сантиметра сняг натрупа в Осоговската планина
12:48 / 11.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: