
ЗАРЕЖДАНЕ...
Последен шанс за останалите ви великденски яйца, тази рецепта отнема по-малко от 10 минути | ||||||
| ||||||
Вкъщи обаче са останали много яйца и се чудим какво да ги правим. Предлагаме ви лесна рецепта, с която да оползотворите великденските яйца. За по-малко от 10 минути ще имате вкусна майонеза, която да добавите към всяко ястие, независимо дали за основно ястие за обяд или вечеря, или към филийката на закуска. Използването на сварени цели яйца вместо само жълтък прави рецептата за домашна майонеза практически безпроблемна и много лесна. Освен това, при сварените яйца няма от какво да се притеснявате, тъй като при пресните изискването е да са достатъчно пресни, за да правите майонеза с тях. Ако никога не сте опитвали домашна майонеза, ще останете изненадани – тя е изключително кремообразна и много по-ароматна от всички, които можете да купите в магазина. Домашната майонеза издържа около две седмици в хладилника. Можете да я използвате за сандвичи, да я добавите в картофена салата или пък към салата с морски дарове. За стилно предястие можете да си оставите няколко белтъка, които да разрежете на две половини и да напълните с домашната майонеза. Изглежда красиво и определено е вкусно! Вариантите са много, изборът е само ваш! Необходими продукти 5 сварени яйца 50 мл зехтин (можете да го замените с олио от гроздови семки за още по-лек вкус) 25-50 г мека горчица 50 мл вода 25 мл ябълков оцет чесън сол на вкус Сложете всички съставки в блендера и след по-малко от 2 минути имате домашна майонеза с лек кремообразен вкус, пише tialoto.bg. При сервиране на соса можете да полеете с капчица зехтин, малко лимон и да поръсите с тиквени семки. Изкушаващо, нали? |
Още по темата: | общо новини по темата: 223 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg